De Ligt houdt ook in Rome de nul: Juve kan voorzichtig naar boven kijken

Reacties

Juventus lijkt tekenen van herstel te vertonen. De recordkampioen begon rampzalig aan het seizoen, maar won op bezoek bij Lazio voor de tweede keer op rij zonder tegendoelpunten.

De Ligt houdt ook in Rome de nul: Juve kan voorzichtig naar boven kijken
© Pro Shots
Lazio
Lazio
0 - 2
Juventus
Juventus

Vlak voor de interlandperiode beëindigde Juventus een reeks van drie opeenvolgende competitiewedstrijden zonder overwinning. Door de zege op Fiorentina - hoe gek het ook klinkt - meldde de recordkampioen zich weer in het linkerrijtje van de Serie A.

Met Matthijs de Ligt opnieuw in de basis hoopte Juve op bezoek bij Lazio op dezelfde voet verder te gaan. De Nederlander vormde bij afwezigheid van Giorgio Chiellini een centraal verdedigingsduo met Leonardo Bonucci. Chiellini was overigens niet de enige afwezige aan de zijde van de bezoekers. Ook Paulo Dybala, Federico Bernardeschi, Aaron Ramsey en Mattia De Sciglio moesten verstek laten gaan.

Meer tegenspoed
Tot overmaat van ramp voegde Danilo zich na een kwartier bij dat rijtje. De Braziliaan blesseerde zich tijdens een duel met Elseid Hysaj en ging per brancard van het veld. Juventus liet zich niet van de wijs brengen door die vroege tegenvaller en kreeg halverwege de eerste helft vanaf de stip een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Bonucci, sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo de vaste strafschoppennemer in Turijn, bleef koel oog in oog met Pepe Reina (0-1).

In de slotfase was het opnieuw Bonucci die Lazio de genadeklap gaf en wéér deed de verdediger dat via een benutte penalty. Die kwam op het conto van Reina. De Spaanse sluitpost kwam niet goed uit en wilde dat corrigeren met een tackle, maar haalde daarbij Federico Chiesa naar de grond. Net als in de eerste helft maakte Bonucci geen fout vanaf de stip (0-2).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Naar boven kijken
Door de zege kan Juventus voorzichtig naar boven kijken. De Oude Dame komt in punten gelijk met Lazio en klimt naar de gedeelde vijfde plaats. De achterstand op koploper Napoli blijft desondanks aanzienlijk. De Napolitanen verzamelden tot op heden elf punten meer en hebben nog een wedstrijd tegoed. Dat is wel een lastige, want in Stadio Giuseppe Meazza wacht zondag een uitduel met regerend landskampioen Internazionale.

Overige uitslagen Serie A


Za 20 nov. 2021

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
6
AS Roma
38
18
9
11
59-43
+16
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.