De Ligt en Juve trakteren Bosz op kansloze nederlaag

Reacties

In Groep D van de Champions League heeft Peter Bosz zijn tweede nederlaag geleden. Op bezoek bij het Juventus van zijn oud-pupil Matthijs de Ligt ging hij met Bayer Leverkusen (letterlijk) kansloos onderuit. De Italianen gaan nu aan kop, samen met het eveneens zegevierende Atlético Madrid.

De Ligt en Juve trakteren Bosz op kansloze nederlaag
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Bosz en zijn mannen wisten na de eerste speelronde al dat het in deze poule een lastig verhaal zou worden. Op voorhaand leek al duidelijk dat Leverkusen met Lokomotiv Moskou zou gaan vechten om plaats drie, en dus was de thuisnederlaag tegen de Russen twee weken geleden direct een behoorlijke domper. Het tweede verlies, op bezoek bij Juventus, diende zich na een kwartier eigenlijk al aan.

Na een lange bal van Juan Cuadrado probeerde Leverkusen-verdediger Jonathan Tah de bal weg te werken, maar hij kopte die bal recht omhoog. Daardoor kon Gonzalo Higuaín controleren en vervolgens knap de 1-0 in de hoek schieten. De ploeg van Bosz had weliswaar veel balbezit, maar tot grote kansen kwam Leverkusen niet. Dat kwam Juventus na een uurtje spelen wél, maar Cristiano Ronaldo stuitte vanaf de rand van het strafschopgebied op keeper Lukás Hrádecky.

Dat was nog een meevaller voor de Duitsers, die even later alsnog het deksel op de neus kregen. Higuaín behield het overzicht en legde de bal terug op Federico Bernardeschi, die koeltjes afrondde. In de slotfase gunde Bosz nog een invalbeurt aan Daley Sinkgraven, die daarmee een déjà vu beleefde: namens Ajax mocht hij vorig seizoen ook al invallen in Turijn, al kwam hij in die return van de kwartfinale al veel vroeger binnen de lijnen voor de geblesseerd geraakte Noussair Mazraoui.

De Nederlandse linksback zag van dichtbij nog hoe Cristiano Ronaldo in de slotminuten de 3-0 binnenschoot, opmerkelijk genoeg exact zestien jaar nadat hij zijn debuut maakte in het miljoenenbal, toen in dienst van Manchester United.

Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou
0 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Door de eerdere remise in Spanje en de Russische zege bij Leverkusen stond Lokomotiv bovenaan in Groep D, maar die koppositie moest het dinsdag al direct weer inleveren. En dat terwijl de thuisploeg tegen Atlético tot de rust stand hield, met wat geluk. De grootste kans was namelijk voor Diego Costa. Na een doorgekopte corner stond de spits op anderhalve meter van een leeg doel klaar om de openingsgoal binnen te tikken. Hij werkte de bal echter op wonderbaarlijke wijze over.

Die misser kwam hem niet duur te staan, met grote dank aan wonderkind João Félix. De negentienjarige Portugees gaf de bal kort na rust fraai mee aan Álvaro Morata, kreeg de bal terug en werkte in twee instanties de 0-1 binnen. Daarmee was de wedstrijd beslist, Atlético mocht de score daarna nog ietsje verder opvoeren. Diego Costa legde bal goed klaar voor Thomas Partey, die de 0-2 eindstand in het lege doel kon schuiven.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
'Tottenham Hotspur lijkt als een kaartenhuis in elkaar te storten'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.