De Leeuw en De Vries gelauwerd in Jupiler League

Volgens de aanvoerders en coaches van de clubs in de Jupiler League is Mark de Vries van SC Cambuur de beste speler van die competitie afgelopen seizoen. Ook de coach van De Graafschap, Darije Kalezic en BV Veendam-aanvaller Michael de Leeuw vielen in de prijzen.

De Leeuw en De Vries gelauwerd in Jupiler League

De 34-jarige De Vries kende als spits een uitstekend seizoen bij de Friezen, die als tweede in de Jupiler League eindigden, en scoorde niet alleen 21 keer, maar hij bereidde ook nog elf treffers van ploeggenoten voor.

Kalezic coachte dit seizoen De Graafschap naar de titel, na vorig seizoen te zijn gedegradeerd uit de Eredivisie. Het leverde hem de titel beste coach van de Jupiler League op. Michael de Leeuw van BV Veendam kreeg zelfs twee prijzen. Met 25 treffers werd de 23-jarige aanvaller topscorer en hij werd gekozen tot grootste talent.

Vorig jaar waren de Gouden Stieren voor Keisuke Honda (VVV-Venlo, beste speler), Jan van Dijk (VVV-Venlo, beste coach), Dries Mertens (AGOVV Apeldoorn, grootste talent) en Sandro Calabro (VVV-Venlo, topscorer).

Bekijk hier al onze video's