De Leeuw blijft hongerig en gaat door bij FC Groningen

Reacties

Michael de Leeuw blijft langer verbonden aan FC Groningen. De club heeft de optie in het contract van de 35-jarige spits gelicht, waardoor hij tot medio 2023 speler van FC Groningen blijft. De mogelijkheid om na zijn carrière aan de slag te gaan in de jeugdopleiding van de Groningers blijft staan.

De Leeuw blijft hongerig en gaat door bij FC Groningen
© Pro Shots

Op 26 maart 2021 werd bekend dat FC Groningen de transfervrije De Leeuw na het seizoen overnam van FC Emmen, in het contract was een optie voor een extra jaar opgenomen en de mogelijkheid om een trainerscursus te volgen bij de Eredivisionist. Dertig wedstrijden en vijf doelpunten later is die mogelijkheid er nog steeds, maar wordt het allemaal een jaartje opgeschoven door de contractverlenging.

'Ik voel me nog steeds fit en ik denk nog voldoende waarde te kunnen hebben voor het team', legt De Leeuw zijn keuze om te verlengen uit. 'Ik ben nog hongerig en blijf jagen op doelpunten. Naast succesvol zijn met het team heb ik ook nog persoonlijke doelen die ik wil bereiken, bijvoorbeeld de grens van honderd Eredivisie-doelpunten. Dat is een ambitieus streven – want ik sta nu op 86 goals – maar als je doelen stelt, moet de uitdaging in mijn ogen groot zijn.'


Van alle actieve spelers in de Eredivisie staat De Leeuw met zijn 86 doelpunten op de vierde plek van de topscorerslijst.

Speler Club Duels Goals
Dusan Tadic Ajax 258 108
Bryan Linssen Feyenoord 337 107
Steven Berghuis Ajax 273 99
Michael de Leeuw FC Groningen 243 86
Jens Toornstra Feyenoord 380 84
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.