De Laurentiis schopt met uitspraken over Afrikaanse spelers tegen zere been aan

Reacties

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft (opnieuw) voor behoorlijk wat ophef gezorgd, door te stellen dat hij geen Afrikaanse spelers meer zal aantrekken, tenzij zij beloven niet mee te doen aan het toernooi om de Afrika Cup. Volgens Kalidou Koulibaly is het een gebrek aan respect.

De Laurentiis schopt met uitspraken over Afrikaanse spelers tegen zere been aan
© Pro Shots

Koulibaly stond jarenlang in het hart van de verdediging bij Napoli en maakte deze zomer de overstap naar Chelsea. De aanvoerder van de nationale ploeg van Senegal werd in Londen geconfronteerd met de uitspraken van De Laurentiis, die dinsdag aangaf dat hij geen spelers die willen deelnemen aan het Afrika Cup-toernooi meer zal aantrekken. 'Wij zijn de idioten die het salaris betalen, terwijl we ze de wereld over sturen om ergens anders te gaan voetballen', zei de preses.

De uitspraken waren tegen het zere been van Koulibaly. 'Respect is voor iedereen het belangrijkste', zegt de mandekker tegen Corriere dello Sport. 'Toen ik in Napels speelde, was ik ook een vertegenwoordiger van Senegal. Als aanvoerder van de nationale ploeg van Senegal denk ik niet dat het correct is om op deze manier over de Afrikaanse nationale teams te spreken.'

'Ik respecteer wat De Laurentiis denkt, en als hij gelooft dat het team zonder Afrikanen kan spelen, dan is dat zijn goed recht', vervolgt Koulibaly. 'Maar ik weet zeker dat er bij Napoli veel mensen zijn die niet zo denken zoals hij. Ik beschouw zijn uitspraken als een persoonlijke mening, en zeker niet als iets wat leeft in de stad Napels.'

In de selectie van Napoli zitten nu nog vier spelers die hun interlands spelen voor Afrikaanse ploegen. Dat zijn Adam Ounas (Algerije), Victor Osimhen (Nigeria) en André Zambo Anguissa (Kameroen). Laatstgenoemde kwam deze zomer overigens pas over van Fulham. Het is niet bekend of hij heeft beloofd het aankomende Afrika Cup-toernooi, dat in het voorjaar van 2024 wordt afgewerkt, te laten schieten. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.