De Kuip kolkt: Giménez en Kökçü bezorgen Feyenoord droomstart

Reacties

Feyenoord is donderdagavond uitstekend begonnen aan de return tegen Shakhtar Donetsk in de achtste finale van de Europa League. Door goals van Santiago Giménez en Orkun Kökçü leidden de Rotterdammers halverwege de eerste helft al met 2-0.

De Kuip kolkt: Giménez en Kökçü bezorgen Feyenoord droomstart
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
7 - 1
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

Feyenoord had vorige week donderdag in het heenduel (1-1) juist nog grote moeite om kansen te creëren tegen Shakhtar. Toen viel de eerste serieuze mogelijkheid pas na rust te noteren. Een week later was dat in De Kuip wel anders.

Na acht minuten brak Giménez al de ban toen hij na goed voorwerk van Alireza Jahanbakhsh tussen twee verdedigers van Shakhtar knap de ruimte vond voor een schot met zijn linkervoet. De Mexicaan schoot over de grond raak: 1-0.

Een kwartier later was de vorige week nog zo sterk keepende Anatoiy Trubin opnieuw geklopt. Dit keer was het Kökçü, even eerder nog hard onderuit geschoffeld door Artem Bondarenko, die van buiten de zestien raak schoof.

Zo kende Feyenoord een droomstart in De Kuip, die in de eerste minuten na de goal van Kökçü veranderde in een kolkende massa. Voor Giménez was zijn goal zijn vijfde in de Europa League, waarmee hij gedeeld topscorer is. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.