De Koning staat 'hartstikke open' voor NEC

Reacties

Hans de Koning is kandidaat voor de vacante trainerspositie bij NEC. De Nijmegenaren zoeken een oefenmeester die de club na de degradatie direct weer uit de Jupiler League kan loodsen.

De Koning staat 'hartstikke open' voor NEC

Rob Alflen was eerder zo goed als rond met NEC, maar na een golf van kritiek vanuit de vijfde colonne in Nijmegen en het opstappen van zowat de volledige clubleiding besloot de Utrechter als assistent verder te gaan bij Heracles Almelo. De overgebleven drie commissarissen van NEC en de investeerdersgroep achter de club hebben een lijstje opgesteld met nieuwe kandidaten.

Daarop staat in ieder geval de naam Hans de Koning. 'Dat heb ik ook begrepen van mijn zaakwaarnemer', reageert de voormalig doelman vanaf zijn vakantieadres in Spanje. 'Maar meer weet ik vooralsnog ook niet. Laat duidelijk zijn dat ik hartstikke open sta voor NEC. Het is een topclub, voor Jupiler League-begrippen dan, met een fantastisch publiek. In Nijmegen ligt een heel mooie uitdaging te wachten. Lastige club? Ah joh, dat zeiden ze van Go Ahead Eagles ook. En daar heb ik prima kunnen werken, met niemand problemen gehad, behalve dan met één of twee mensen die zelf onder druk kwamen en het toen nodig vonden mij weg te sturen.'

De Koning werd op 22 maart ontslagen bij Go Ahead, exact tien maanden nadat hij de club via de play-offs naar de Eredivisie had geleid. De Rotterdammer had op dat moment ook al gesprekken met NEC achter de rug voor het nieuwe seizoen. De Koning was in beeld als assistent van Peter Hyballa.

Op het kantoor van adviesbureau Futuralis had hij een gesprek met Bart van Ingen, de vorige week opgestapte NEC-directeur. 'Uiteindelijk zag ik toen zelf af van een overgang. Ik was met Go Ahead nog in de race om promotie en pakte mijn kans om als hoofdtrainer naar de Eredivisie te gaan.' NEC koos daarop voor Ernie Brandts als ervaren assistent van Hyballa. Beiden zijn inmiddels vertrokken.

Voor De Koning lonkt nu opnieuw het Goffertstadion, ditmaal wel als hoofdtrainer. De vraag is in hoeverre zijn kandidatuur besproken is met de nog aan te stellen technisch directeur. NEC wil die positie eerst ingevuld hebben. Johan Hansma, nu werkzaam voor Futuralis, bedankte eerder al voor de eer. Inmiddels heeft ook tweede kandidaat Teun Jacobs laten weten af te zien van een terugkeer naar Nijmegen. De voormalig hoofd opleidingen van NEC zegt het te goed naar zijn zin te hebben bij de KNVB, waar hij de rol van jeugdcoördinator bekleedt. Volgens insiders is Hans Vonk, net als Hansma ex-SC Heerenveen, nu een voorname kandidaat om bij NEC aan de slag te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.