Ook Hansma ziet af van functie bij stuurloos NEC

Reacties

NEC is na het opstappen van algemeen directeur Bart van Ingen, voorzitter Ton van Gaalen en commissaris technische zaken Peter Wisgerhof achtergebleven met een nagenoeg volledig ontmantelde organisatie.

Ook Hansma ziet af van functie bij stuurloos NEC

Edwin de Kruijff is nog tot 1 juli in dienst als technisch manager, maar zal alleen nog een rol spelen bij eventuele uitgaande transfers. Het aantrekken van nieuwe spelers én een nieuwe trainer is een taak voor zijn opvolger. Die zal worden benoemd door de raad van commissarissen, die nog uit drie leden bestaat. Ook de investeerders achter NEC zullen worden betrokken bij de besluitvorming. Het aanstellen van een technisch directeur heeft nu de hoogste prioriteit bij de Nijmegenaren, die over vier weken starten aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Johan Hansma (foto) was naar verluidt de eerste keuze voor de vacante positie, maar de oud-speler bedankte zelf voor een officiële functie bij NEC. Het was een opmerkelijke stap geweest, aangezien Hansma werkzaam is bij Futuralis, het adviesbureau waarmee de Nijmeegse club de afgelopen jaren een omstreden samenwerking onderhield. Futuralis stapte vorig jaar september op, na problemen met de rol van toenmalig technisch manager Danny Hoekman. Die laatste staat nog altijd onder contract, tot medio 2018.

Als adviseur staat hij voor tienduizend euro per maand op de loonlijst, maar van zijn diensten wordt geen gebruik gemaakt. Een stroming binnen NEC pleit voor een terugkeer van Hoekman als technische baas. De overgebleven beleidsbepalers zijn echter huiverig voor een hereniging met de eigenzinnige oud-speler. Hun voorkeur lijkt uit te gaan naar Teun Jacobs, die vier jaar geleden zijn baan als hoofd opleidingen van NEC verruilde voor een rol als jeugdcoördinator bij de KNVB.

De nieuw aan te stellen man kan op zoek gaan naar een eigen trainer, nu de komst van Rob Alflen naar het Goffertstadion definitief van de baan is. De Utrechter was nagenoeg rond met NEC, had in Nijmegen zelfs al psychologische testen doorstaan, toen de clubleiding en daarmee zijn draagvlak verdween. Alflen besloot zelf de voorkeur te geven aan zijn huidige baan als assistent-trainer bij Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.