AC Milan heeft zaterdagavond mede dankzij Charles De Ketelaere afgerekend met Bologna. De Belgische zomeraanwinst kreeg voor het eerst dit seizoen een basisplaats bij de Rossoneri en deed in Milaan direct van zich spreken.

AC Milan
2 - 0
Bologna
Bologna

Met Denso Kasius en Jerdy Schouten in de basis hoopte Bologna (weer) voor een stunt te zorgen tegen de regerend kampioen van Italië. Vorig seizoen hielden de bezoekers Milan in de jacht op de Scudetto nog op een doelpuntloos gelijkspel. Dit keer wist Bologna twintig minuten het doel schoon te houden. Dat zag ook Joshua Zirkzee, die in Milaan op de tribune zat en waarschijnlijk binnenkort wordt gepresenteerd bij Bologna.

Onder aanvoering van uitblinker De Ketelaere wist Milan zich halverwege de eerste helft te ontworstelen aan het taaie Bologna. Na een dribbel van de creatieve Belg werd aanvaller Rafael Leão bediend, waarna de Portugees de bal niet eens zuiver hoefde te raken om Bologna-keeper Lukasz Skorupski te passeren. Een paar minuten later lag de Pool wel in de weg bij een volgende poging van Leão, weer op aangeven van De Ketelaere. De Rode Duivel bezorgde Schouten een drukke avond op het middenveld in San Siro.

Zlatan-achtig
Nadat Bologna na rust dreigender werd en via Marko Arnautovic nog gevaarlijk werd, viel na een klein uur de 2-0. Verdediger Andrea Cambiasso leverde de bal in bij Leão, die Olivier Giroud in staat stelde om te scoren. Met een fraaie, Zlatan-achtige halve volley vergrootte de Franse routinier de voorsprong voor de Rossoneri. Trainer Stefano Pioli besloot kort daarna opvallend genoeg De Ketelaere, onder luid applaus van de fans, naar de kant te halen.

Milan trok zich in de slotfase, na de nodige wissels aan beide kanten, steeds meer terug op eigen helft en koesterde de voorsprong. Bij Bologna verdween Schouten zes minuten voor tijd naar de kant. Milan komt door de thuiszege weer aan kop in de Serie A. Napoli kan zondag de leiding overnemen. De tegenstander van Ajax in de Champions League is nog de enige ploeg in Italië zonder puntenverlies en gaat op bezoek bij Fiorentina.