De Jong weer reddende engel voor Barça in nieuwe bekerworsteling

Reacties

Frenkie de Jong heeft Barcelona woensdagavond eigenhandig naar de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey geschoten. Hij zorgde in de slotfase voor opluchting bij trainer Ronald Koeman en zijn mannen: de ex-Ajacied maakte in de ploeterpartij tegen Rayo Vallecano de winnende.

De Jong weer reddende engel voor Barça in nieuwe bekerworsteling
© Pro Shots
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Het is de laatste weken een terugkerend thema: de aanvallende impulsen waar De Jong steeds vaker voor zorgt. Waar hij tot voor kort bepaald niet bekendstond om zijn goals en assists, is hij zeker sinds de jaarwisseling flink op schot. Zo was hij op bezoek bij Elche goed voor de bevrijdende 0-1 en gaf hij ook de assist bij de 0-2, een hoofdrol waarvoor hij al de nodige complimenten kreeg. In de halve finale van de Super Cup scoorde hij ook al, begin deze maand maakte hij bij Huesca de enige goal van de wedstrijd: precies zoals Koeman het begin januari voor zich zag.

Ook woensdag was De Jong goud waard. Na een goede pass van Lionel Messi en een daaropvolgende voorzet van Jordi Alba stond hij in de tachtigste minuut op de goede plek om de 1-2 binnen te tikken. Dat bleek de winnende. Daarmee redde hij de Catalanen, die na iets meer dan een uur op achterstand waren gekomen door Fran García. Niet veel later werkte Messi de gelijkmaker al binnen op aangeven van Antoine Griezmann. Bij die goal was De Jong met een heerlijke pass ook al betrokken, waarna hijzelf dus het ticket voor de kwartfinale veiligstelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En zo overleefde Barça wederom een lastige bekeravond. In de vorige ronde ging het tegen het zeer bescheiden Cornellà bijna mis in een idiote wedstrijd: pas in de verlenging won Barcelona. In de hierboven al genoemde halve finale van de strijd om de Supercopa waren er onlangs zelfs strafschoppen nodig om te winnen van Real Sociedad. In de eindstrijd ging het daarna mis in de verlening tegen Athletic Bilbao.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.