De Jong voelt euforie bij FC Utrecht: 'Dit is de norm'

Jean-Paul de Jong beleeft succesvolle wittebroodsweken op de bank bij FC Utrecht. De opvolger van Erik ten Hag voelt na de 2-1 zege op PEC Zwolle 'een beetje de euforie'.

In de eerste helft werd de basis voor het succes van FC Utrecht gelegd. Na 22 minuten was er dankzij goals van Gyrano Kerk en Zakaria Labayad een comfortabele marge voor de thuisploeg. 'In de eerste helft heb ik een FC Utrecht gezien dat we graag willen zien en dat we graag willen verbeteren', zei de coach tegen FOX Sports.

Inmiddels heeft het FC Utrecht van De Jong na vier remises (tegen onder andere AZ, Ajax en Feyenoord) met twee zeges op rij de wind in de zeilen. 'Je voelt een beetje de euforie. Het is belangrijk om daarvan met elkaar te genieten', aldus de trainer. 'Het belangrijkste is dat als we dit kunnen, dit elke keer de norm is. Dan kunnen we nog beter.'

'We moeten weer even naar de tekentafel', zei zijn PEC Zwolle-collega John van 't Schip na de nederlaag. 'Als wij de dingen niet doen die we behoren te doen, dan zijn we een kwetsbaar team. We waren onherkenbaar. We speelden niet als een team.'

'Onze tweede helft was aanzienlijk beter, maar het is nooit een wedstrijd geweest. We hebben verdiend verloren. Je kan wel een plan hebben, maar dan moet je het wel met z'n allen doen', aldus Van 't Schip.