'De Jong slachtofferen voor Weghorst? Dat is niet terecht'

Reacties

De discussie over het niet oproepen van Wout Weghorst voor het Nederlands elftal duurt voort. Cor Pot, voormalig coach van Jong Oranje en nu assistent-trainer bij Feyenoord, vindt dat het eventueel wel selecteren van Weghorst niet ten koste mag gaan van Luuk de Jong.

'De Jong slachtofferen voor Weghorst? Dat is niet terecht'
© Pro Shots

'Wout Weghorst hoort thuis in Oranje', zo luidde de stelling in de liveshow met Kees Jansma maandagmiddag. Pot en VI's buitenlands voetbal-specialist Süleyman Öztürk reageerden in eerste instantie verschillend op de stelling. Pot vond dat Weghorst niet thuis hoorde in de Oranje-selectie, maar zag wel een oplossing voor het probleem. Bekijk hieronder wat de twee zeiden over de kwestie en geef jouw mening in de comments.

Pot: 'Weghorst en Luuk de Jong zijn niet de spelers die twee keer 45 minuten gaan spelen. Die gaan misschien een kwartier of twintig minuten spelen in noodsituaties. De Jong heeft bewezen dat hij dat heel goed kan. Moet je hem dan eruit halen? Ik vind het ook heerlijk om naar Weghorst te kijken hoor, de agressie die hij heeft. Maar om nu De Jong te slachtofferen voor Weghorst? Dan denk ik: dat is niet terecht. Dan moet je kiezen: Weghorst in plaats van Babel.'

Öztürk: 'Weghorst hoort in de Oranje-selectie te zitten. Hij heeft zeventien keer gescoord in de Bundesliga plus nog eens zes assists gegeven. Hij is de vaste nummer negen van Wolfsburg, dat derde staat in de Bundesliga. Ik begrijp dat De Jong zijn waarde bewezen heeft voor Oranje en dat je hem niet kunt slachtofferen, maar je kunt toch wel een jonge speler slachtofferen? Weghorst heeft nooit de kans gekregen om op dit niveau bij Oranje te laten zien wat hij kan.'

Onze gasten in de show waren het erover eens dat De Jong in ieder geval bij de selectie moet blijven. 'Hij heeft natuurlijk ook bewezen dat hij op beslissende momenten kan scoren en ik denk dat hij ook wat meer ervaring heeft (dan Weghorst, red.)', aldus Pot.

Bekijk hier onze volledige liveshow met presentator Kees Jansma.

Poll (gesloten) Wout Weghorst hoort thuis in de selectie van Oranje
  • 91% Eens (2.394 stemmen)
  • 9% Oneens (247 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.