De Jong scoort razendsnel bij Champions League-debuut voor Sydney

Reacties

Op de dag dat zijn eigenlijke werkgever Ajax tegen Juventus in actie komt in de Champions League, heeft Siem de Jong zich laten gelden in de Aziatische equivalent van dat toernooi. Mede dankzij een treffer van de dertigjarige huurling bleef Sydney FC overeind tegen Shanghai SIPG.

De Jong scoort razendsnel bij Champions League-debuut voor Sydney
Sydney
Sydney
3 - 3
Shanghai Port
Shanghai Port

De van een blessure herstelde De Jong startte in de thuiswedstrijd tegen de Chinese kampioen voor het eerst sinds zijn rentree weer in de basis en liet al in de derde minuut zijn eerste goal aantekenen in de Aziatische Champions League. De zesvoudig international nam de bal op zijn borst aan en zag zijn van richting veranderde schot tegen de touwen vliegen: 1-0.

De Jong maakte zijn debuut in het toernooi, omdat hij tijdens de vorige twee groepsduels met Ulsan Hyundai (0-0) en Kawasaki Frontale (0-1) nog geblesseerd was. Zijn vroege treffer kon Sydney opnieuw niet aan de overwinning helpen, omdat Shanghai SIPG telkens een antwoord had op een treffer van de Australiërs, voor wie ook Adam Le Fondre en Alex Brosque scoorden.

Sydney heeft nog drie wedstrijden om zich bij de bovenste twee ploegen in Groep H te scharen. Daarbij is het een meevaller dat De Jong, in het verleden vier keer trefzeker voor Ajax in het Europese miljardenbal, weer fit is. De routinier scoorde dit seizoen zes keer in alle competities voor Sydney, dat zich in eigen land opmaakt voor de play-offs om het kampioenschap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.