De Jong overtuigt iedereen bij Barcelona: 'Gelukkig hebben we hem niet verkocht'

Reacties

Barcelona zette Frenkie de Jong afgelopen zomer in de etalage, omdat de Oranje-international een van de weinige spelers was waar de club serieus geld aan kon verdienen. De Jong wilde echter helemaal niet weg bij zijn droomclub en ging daarom niet in op de avances van bijvoorbeeld Manchester United. Barcelona baalde, maar dat is inmiddels wel verleden tijd.

De Jong overtuigt iedereen bij Barcelona: 'Gelukkig hebben we hem niet verkocht'
© Pro Shots

De Jong is bezig aan een uitstekend seizoen bij Barcelona en is wekelijks zeker van een basisplaats in het elftal van Xavi. De trainer gaf zondag, na de 0-1 overwinning op Athletic de Bilbao, nog een groot compliment aan de Nederlander: 'Frenkie speelt al maanden op een buitengewoon niveau', sprak Xavi lovend. 'Hij is een van de beste middenvelders van de wereld. Frenkie is spectaculair.'

De technische leiding van Barcelona is het daar helemaal mee eens, zo schrijft Mundo Deportivo. Het Catalaanse dagblad, goed ingelicht als het gaat om de koploper van La Liga, stelt te hebben gesproken met iemand uit het bestuur. Hij stelt dat het een vergissing was geweest als Barcelona De Jong inderdaad had laten gaan. 'Gelukkig hebben we hem niet verkocht', wordt de bron (wiens naam niet wordt genoemd) geciteerd.

Mundo Deportivo benadrukt in zijn berichtgeving dat Barcelona De Jong afgelopen zomer alleen wilde verkopen vanwege economische redenen: over de sportieve meerwaarde van de Nederlander is bij de club nooit discussie geweest. Dit seizoen heeft hij echter een volgende stap gemaakt en is hij onmisbaar geworden voor Barcelona, zo wordt beweerd.

De 25-jarige De Jong speelt sinds 2019 voor Barcelona en liet onlangs nog optekenen dat hij de club graag trouw wil blijven. Zijn contract in Camp Nou loopt tot medio 2026 door. 'De Jong zei onlangs dat hij door wil bij Barça. De club zou er goed aan doen om hem niet alleen te behouden, maar ook zijn contract te vernieuwen', schreef Marca zondagavond al over De Jong.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.