De Jong opgelucht: 'Het is logisch dat je daarover nadenkt'

Reacties

PSV liet zich geen tweede keer foppen door FC Emmen. Twee weken na de smadelijke nederlaag aan de Oude Meerdijk nam de ploeg van Ruud van Nistelrooij revanche: het werd 3-1. Het werd na rust even bibberen, maar spits Luuk de Jong maakte een kwartier voor tijd aan alle twijfel een einde.

De Jong opgelucht: 'Het is logisch dat je daarover nadenkt'
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 1
FC Emmen
FC Emmen

De nummer negen van PSV is niet helemaal tevreden met de verrichtingen van zijn elftal deze avond. 'In de eerste helft speelden we goed, in een fase zelfs heel goed. Na de 2-0 moeten we doordrukken, maar de tweede helft beginnen we heel slap. Dat is gewoon instelling, je moet zorgen dat iedereen scherp is. Mark Diemers kan zo opendraaien en binnenschieten', verwijst de aanvaller naar de fraaie aansluitingstreffer voor de bezoekers uit Drenthe.

Mooie goal of niet, De Jong is tegenover ESPN kritisch. 'Dat mag niet gebeuren. Dat hebben we vaker, een fase met te veel balverlies na elkaar. Dan krijgt een tegenstander meer vertrouwen. Dat moet beter. Nu brengen we onszelf in zo'n moeilijke situatie.' Het was de aanvoerder zelf die voor de goal zorgde die de moeilijkheden ten einde bracht, en dat was zijn eerste treffer in meer dan drie maanden.

'Natuurlijk was ik aan een goal toe, je wil altijd scoren en belangrijk zijn. Ik ben oud en wijs genoeg om niet extreem te gaan zoeken en mijn ding te blijven doen. Het is menselijk dat je daarover nadenkt en wil dat het wél goed gaat, dan is het lekker dat je een goal kan maken. Ik hoop dat ik het door kan zetten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.