De Jong kan leven met gelijkspel tegen Feyenoord en looft 'fantastische' Tillman

Luuk de Jong kan leven met het resultaat dat PSV zondagmiddag aan het duel met Feyenoord overhield. De aanvoerder van de Eindhovenaren zag met Malik Tillman een speler aan de kant van zijn ploeg waar hij extra van genoot.

PSV
PSV
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

PSV kreeg de beste kansen in de eerste helft, maar kwam na de rust op achterstand tegen Feyenoord. De Jong zag dat zijn elftal echt moest knokken om niet voor het eerst dit seizoen in de Eredivisie te verliezen. 'Gezien de wedstrijd, als je met 2-1 achter staat, dan weet je dat je terug moet komen. Als je dat dan bereikt, dan kan je daar zeker tevreden mee zijn', begint hij bij ESPN.

'Het was zeker een pittige wedstrijd. Ze begonnen goed aan de tweede helft en speelden wat opportunistischer dan dat ze normaal doen', vervolgt De Jong, die PSV langszij zag komen en daarom wel trots is op zijn ploeg.

Uitblinker Tillman
De Jong kwam zondag dan wel niet tot scoren tegen Feyenoord, maar was wel goed voor twee assist. Eén van die assists gaf hij na enkele minuten spelen al op Tillman, die Feyenoord-verdediger Dávid Hancko poortte en knap af wist te ronden.

'Dat was een aardige stuiterbal van Ramalho', aldus De Jong, doelend op pass van de verdediger in aanloop naar de openingstreffer. 'Toen dacht ik: ik leg hem in één keer weg op hem (Tillman, red.). Hij maakte een geweldige actie, kiest om zelf te gaan en maakt fantastisch af. Dat is geweldig.'

'Ik vind het een fantastische voetballer', vervolgt een stralende De Jong, 'Hij houdt zich zo makkelijk sterk. Kan zijn lichaam er tussen draaien en dan draait hij weg. Verdedigend moet je ook maar eens opletten, hoe makkelijk hij soms ballen afpakt van tegenstanders. Hij levert zo veel energie en dan zie je op een gegeven moment dat hij op raakt, dat is ook logisch, het is nog een jonge jongen. Echt een fantastische speler.'