De Jong houdt vertrouwen, Cocu zag beste wedstrijd

Reacties

Luuk de Jong wist tegen Vitesse (2-4 winst) wederom niet te scoren, waardoor de spits van PSV inmiddels al meer dan duizend minuten droog staat. Hij houdt er zelf vertrouwen in dat de doelpunten weer gaan komen. Trainer Phillip Cocu was dik tevreden met de overwinning.

De Jong houdt vertrouwen, Cocu zag beste wedstrijd

Het attractieve duel in Arnhem werd door Jürgen Locadia en Hirving Lozano beslist. Het duo, dat met respectievelijk acht en negen doelpunten bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie staat, verdeelde de vier treffers gelijk. Ook De Jong kreeg een grote kans om te scoren, maar zijn poging werd na ruim een half uur van de lijn gehaald.

'Natuurlijk baal je als de bal er niet ingaat. Ik wil het team zo graag helpen en de bal gewoon binnenschieten. Ik laat me niet gek maken en blijf hard werken, hierdoor ben ik ook belangrijk voor het team. De doelpunten komen dan vanzelf', zo klonk de aanvaller vol vertrouwen tegenover FOX Sports.

Het frustreert hem niet dat Locadia en Lozano het net wel eenvoudig weten te vinden. 'Ik ben juist blij dat zij ze wel maken', ging De Jong verder. 'Er komt steeds voorbij dat ik niet scoor en dat is nooit leuk, maar het komt zeker goed. Ik krijg het van alle kanten te horen, maar ik blijf mijn ding doen.'

Cocu
Trainer Phillip Cocu hoopt dat De Jong zijn koppie niet laat hangen. 'Ik snap dat het persoonlijk voor hem heel moeilijk is, maar hij laat ook zien belangrijk te kunnen zijn voor ons. Het zal hem goed doen hoe de fans en zijn teamgenoten hem waarderen. Als hij zo hard blijft werken, dan komt die goal vanzelf weer.'

De jarige oefenmeester van de koploper had ook nog lovende woorden voor Locadia. 'Jürgen loopt ook steeds langer mee. Vandaag maakt hij ook weer twee fantastische doelpunten. In het spel is hij ook belangrijk doordat hij goed de diepte kiest en enorm balvast is. Hij is gewoon een complete aanvaller. Hij kan op links en in de spits uit de voeten, in deze vorm maakt het voor hem niks uit', aldus Cocu, die uiterst tevreden was met de zege en de beste wedstrijd van zijn ploeg van dit seizoen zag.

Cocu noemde het de beste wedstrijd van zijn ploeg, maar hij beleeft ook zijn beste start van het seizoen ooit. In de eerste tien wedstrijden pakte de ploeg liefst 27 punten. In de kampioensjaren 2014/15 en 2015/16 waren dit respectievelijk 24 en 21 punten. Afgelopen jaargang pakte de oefenmeester met PSV 21 punten, in zijn debuutseizoen in Eindhoven pakte hij er achttien (2013/14).

PSV-clubwatcher Marco Timmer blikt terug op de zege van de Eindhovenaren bij Vitesse (2-4).
'Met deze zege geven we een signaal af aan de concurrentie'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.