De Jong heeft geen medelijden met oude liefde HSV

Reacties

Nigel de Jong hoopt zaterdag met FSV Mainz 05 een grote stap te zetten richting lijfsbehoud. De 33-jarige middenvelder gaat dan op bezoek bij Hamburger SV, waar hij in de periode 2006-09 onder contract stond.

De Jong heeft geen medelijden met oude liefde HSV

Met nog tien wedstrijden voor de boeg bezet HSV de zeventiende plaats, die aan het einde van het seizoen degradatie inhoudt. Mainz staat met zeven punten meer één plek hoger en kan dus goede zaken doen in Hamburg. 'Het wordt een speciale wedstrijd, maar ook een zware. We zitten allebei midden in een gevecht tegen degradatie', aldus De Jong tegen Kicker.

De Jong kwam in totaal tot 94 officiële wedstrijden namens HSV, maar zaterdag telt dat niet. 'Deze week moeten alle emoties opzij geschoven worden en een overwinning geboekt worden. Mijn doel is met Mainz in de Bundesliga te blijven en ik heb geen medelijden met HSV in de jacht op deze doelstelling.'

Hamburger SV is de enige club in Duitsland die sinds de oprichting in 1963 alle seizoenen actief was in de Bundesliga. De laatste jaren strijdt het telkens tegen degradatie, maar de Noord-Duitsers - waar op dit moment met Rick van Drongelen één landgenoot onder contract staat - ontsnapten keer op keer.

Samenvatting: FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.