Ongelukkige rol Bazoer bij rentree in Wolfsburg-basis

Reacties

Het Nederlands getinte VfL Wolfsburg heeft op bezoek bij FSV Mainz 05 genoegen moeten nemen met een punt. De eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Bruno Labbadia eindigde vrijdagavond in een 1-1 gelijkspel, er was een ongelukkige hoofdrol voor de in de basisopstelling teruggekeerde Riechedly Bazoer.

Ongelukkige rol Bazoer bij rentree in Wolfsburg-basis

Bij Wolfsburg werden ze maandagavond compleet verrast door het plotselinge vertrek van trainer Martin Schmidt, die zichzelf niet langer de geschikte man vond om het kwakkelende Wolfsburg in de Bundesliga te houden. Die Wölfe stonden slechts één punt boven de positie die aan het einde van het seizoen play-offs om lijfsbehoud betekent, en dus pakte Schmidt zijn biezen. Een dag na zijn vertrek werd Labbadia aangesteld, de entree van de voormalig trainer van onder meer Bayer Leverkusen, Hamburger SV en VfB Stuttgart was voor in ieder geval één speler bijzonder goed nieuws.

Ex-Ajacied Bazoer mocht namelijk weer eens in de basis beginnen. Dat was voor het eerst sinds 19 augustus, de openingswedstrijd van het seizoen. In de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund speelde hij destijds een uurtje, tot vrijdagavond kreeg hij geen enkele basisplaats en kwam hij in totaal tot slechts 112 speelminuten in de Bundesliga. Daar kwamen er op bezoek bij Mainz negentig bij, datzelfde gold voor mede-basisklanten Jeffrey Bruma en Paul Verhaegh, terwijl Nigel de Jong bij de thuisploeg op de bank bleef.

Uiteindelijk moesten alle Nederlanders genoegen nemen met één punt, al kwam Wolfsburg vroeg op voorsprong. Na een voorzet vanaf de linkerflank van William bleef de bal wat onder de inglijdende Josip Brekalo liggen. De deze winter van VfB Stuttgart overgekomen Kroaat stond echter razendsnel op om de 0-1 binnen te tikken. Op slag van rust werd de eindstand vervolgens bepaald. De vier minuten eerder ingevallen Yoshinori Muto stond aan het einde van een Mainz-aanval, die werd ingeleid door ongelukkig balverlies van Bazoer, op de goede plek om een voorzet van Gerrit Holtmann binnen te volleren: 1-1.

Door het gelijkspel doet Mainz de zestiende plek even over aan Werder Bremen, dat nu een punt én een wedstrijd minder heeft dan de ploeg van De Jong. Wolfsburg blijft veertiende, houdt Mainz een puntje onder zich, maar kan bij een overwinning van Werder zakken naar de vijftiende plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.