Batshuayi maakt rentree Reus een succes, De Jong met lege handen

Reacties

Borussia Dortmund heeft met dank aan Michy Batshuayi een taai Hamburger SV op de knieën gekregen. Nigel de Jong blijft na het verlies met FSV Mainz 05 in de gevarenzone van de Bundesliga.

Batshuayi maakt rentree Reus een succes, De Jong met lege handen

Borussia Dortmund – Hamburger SV 2-0
Marco Reus maakte na acht maanden zijn rentree bij Borussia Dortmund. Het kind van de club moest constateren dat Hamburger SV de eerste helft van zijn comeback tot een frustrerende aangelegenheid maakte. De gasten hadden met succes een muur gebouwd, met Rick van Drongelen centraal achterin als een van de bouwstenen. Bovendien waren ze aan de andere kant het gevaarlijkst. Onder anderen Filip Kostic zorgde voor dreiging.

Na rust had BVB slechts enkele minuten nodig om de ban te breken. Michy Batshuayi liet andermaal zien snel op zijn plaats te zijn in Duitsland. De Chelsea-huurling zette met zijn derde treffer in Duitse dienst Dortmund op het goede spoor. Hij gleed de bal in het HSV-doel na een voorzet van Christian Pulisic, die door Reus aan het werk was gezet.

De treffer bleek genoeg voor de vierde zege van Peter Stöger sinds zijn entree als opvolger van Peter Bosz. HSV was niet bij machte de achterstand goed te maken, zoals BVB aan de andere kant lange tijd niet in staat was het duel te beslissen. Pas in blessuretijd moest HSV het hoofd definitief buigen. Mario Götze, de vervanger van Reus, maakte de 2-0. Door het succes is Borussia Dortmund geklommen naar de derde plaats in de Bundesliga. Hamburger SV blijft door de nederlaag voorlaatste.

1899 Hoffenheim - FSV Mainz 05 4-2
FSV Mainz had wat goed te maken na de pijnlijke bekeruitschakeling door Eintracht Frankfurt. Een succes was ook zeer welkom in de strijd tegen degradatie. Met Nigel de Jong in de basis kwam de ploeg van trainer Sandro Schwarz in ieder geval beter voor de dag. Ook werd veerkracht getoond. 1899 Hoffenheim kon slechts één minuut genieten van de voorsprong. Emil Berggreen poetste met een kopbal de 1-0 van Adam Szalai weg.

Maar het was niet genoeg voor een positief resultaat bij Hoffenheim, dat na ruim een uur door een intikker van Andrej Kramaric de verdiende 2-1 op het scorebord zette. Szalai maakt een kwartier voor tijd een einde aan de onzekerheid. Voor Hoffenheim was daarmee de eerste zege sinds 13 december een feit. Want de tweede treffer van Berggreen kwam te laat voor Mainz om een nederlaag te voorkomen. Dat werd in de slotfase onderstreept door de 4-1 van Kramaric, die uit een vrije trap scoorde.

FSV Mainz 05 blijft door de nederlaag veroordeeld tot de zestiende plaats, die aan het einde van de rit een promotie-degradatie-barrage oplevert. Hoffenheim is naar de achtste plaats geklommen.

Overige uitslagen:
Eintracht Frankfurt – 1. FC Köln 4-2
Bayer Leverkusen – Hertha BSC 0-2
Hannover 96 – SC Freiburg 2-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.