De Jong haalt laatste fluitsignaal niet bij belabberd resultaat Sevilla

Reacties

Sevilla heeft zondagavond in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán schade opgelopen in de strijd om Champions League-voetbal. Alavés hield knap stand bij de nummer vier van Spanje.

De Jong haalt laatste fluitsignaal niet bij belabberd resultaat Sevilla
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
1 - 1
Alavés
Alavés

Na puntenverlies van concurrenten Real Sociedad en Atlético Madrid eerder deze speelronde was de wedstrijd tegen Alavés een uitgelezen kans voor Sevilla om goede zaken te doen. Luuk de Jong had een basisplaats tegen de laagvlieger en werd geflankeerd door Nolito en Lucas Ocampos. Sevilla was in de eerste helft extreem dominant met liefst 75 procent balbezit, maar het lukte niet om doelman Fernando Pacheco echt vaak in de problemen te brengen.

Het lukte Sevilla evenmin om De Jong vaak in stelling te brengen. De spits speelde sterk in de combinatie, maar kreeg maar weinig kansen. Met het inbrengen van Fernando Vázquez en de debuterende Suso probeerde trainer Julen Lopetegui vroeg in de tweede helft al extra creativiteit in de ploeg te brengen. Sevilla verhoogde het tempo, maar zag het bij een van de spaarzame dreigende momenten van Alavés achterin misgaan. Joselu knalde van dichtbij raak nadat Tomás Vaclík de bal bij een vrije trap niet kon klemmen: 0-1.

Sevilla herstelde de schade snel met wat hulp van Rubén Duarte. De linksback van Alavés maakte ongelukkig hands bij een voorzet van Jesús Navas. Ocampos benutte daarna de strafschop. Omdat De Jong de strafschop niet mocht nemen, bleef het voor de Oranje-international bij één doelpoging. En terwijl Sevilla aanzette voor het slotoffensief, werd de spits verrassend genoeg gewisseld. Lopetegui zag dat De Jongs vervanger Youssef En Nesyri het verschil ook niet kon maken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.