De Jong grijpt met Sevilla vlak voor groot examen koppositie

Reacties

Sevilla heeft daags na de nederlaag van Atlético Madrid de koppositie gepakt in La Liga. Joan Jordán was beslissend op bezoek bij Deportivo Alavés.

De Jong grijpt met Sevilla vlak voor groot examen koppositie
Alavés
Alavés
0 - 1
Sevilla
Sevilla

Luuk de Jong krijgt bij Sevilla vooralsnog de voorkeur boven Javier Hernandéz, oftewel Chicharito. De vlak voor de transferdeadline gehaalde Mexicaan zat nog op de bank, net als Munir El Haddadi. Met De Jong in de spits en spelers als Lucas Ocampos en Óliver Torres om hem heen blinkt Sevilla offensief dit seizoen nog niet uit, maar de ploeg is binnen korte tijd wel erg degelijk geworden onder Julen Lopetegui.

In Estadio Mendizorrotza werd wederom vrijwel niets weggegeven door Sevilla. Er was in de eerste helft zelfs geen enkel schot op doel van de thuisploeg. Het team van De Jong combineerde vlotter en was ook overduidelijk de betere ploeg. Het overwicht werd in de 37ste minuut vertaald naar een voorsprong. Jordán tilde de bal met zijn rechtervoet prachtig over de muur bij een vrije trap en scoorde in de korte hoek.

Voor De Jong moet het ondanks het positieve wedstrijdverloop wel frustrerend zijn geweest dat hij amper kansen kreeg. De van PSV gehaalde spits wacht nog op zijn eerste goal in Spanje. Tegen Alavés fungeerde hij opnieuw als aanspeelpunt, als de balvaste aanvaller die de beste optie was als de voetballende oplossing even niet gevonden werd. Zo kwam het dat De Jong in de zeventigste minuut met slechts negentien balcontacten achter zijn naam naar de kant ging, dat was op dat moment al met grote afstand het laagste aantal van alle veldspelers van Sevilla.

Sevilla trok de voorsprong met invaller Chicharito over de streep en heeft nu tien punten uit vier wedstrijden. Volgende week zondag komt Real Madrid naar Estadio Ramón Sánchez Pizjuán voor de grote kraker in de vijfde speelronde van La Liga. Dan moet duidelijk worden hoe sterk dit Sevilla echt is ten opzichte van een titelkandidaat. Bij Alavés zat Ajax-huurling Lisandro Magallán zondagmiddag negentig minuten op de bank.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.