De Jong: 'Dit is balen, wordt een lange busreis naar huis'

Ajax-aanvoerder Siem de Jong baalt flink van het verlies tegen Borussia Dortmund. De Amsterdammers kregen drie minuten voor tijd een treffer tegen, waardoor de wedstrijd met 1-0 verloren ging.

'Dat zij in de 87ste minuut scoren is heel zuur', vertelde Siem de Jong na afloop van de wedstrijd aan de NOS. 'Je moet de boel dicht houden als je na tachtig minuten het idee hebt dat er niet meer in zit dan een gelijkspel.'

De Jong is tevens kritisch op zijn eigen ploeg. 'Ook mogen we onszelf aanrekenen dat wij niet hebben gescoord, want we hadden voldoende kansen. Uiteindelijk ging Dortmund opportunistischer spelen en gaat het in de slotfase fout. Dat is balen, het wordt een lange busreis.'

Ajax speelt zondag in Den Haag de wedstrijd tegen ADO Den Haag. De volgende Champions League-wedstrijd is op 3 oktober, tegen Real Madrid. Foto: VI Images