De Jong arriveert in Barcelona, kranten pakken uit

Reacties

Barcelona maakt zich op voor 'Frenkie de Jong-dag'. De middenvelder arriveerde donderdag al in de Catalaanse stad en siert in afwachting van de officiële presentatie van vrijdagavond de covers van enkele kranten.

De Jong arriveert in Barcelona, kranten pakken uit

'Ik ben heel blij dat ik hier eindelijk ben. Als kind was het mijn droom om voor Barça te spelen en nu is het zover', vertelt De Jong in een filmpje dat de website van de Spaanse kampioen plaatst. 'Ik ga met Lionel Messi spelen. Hem heb ik altijd gevolgd. Mijn idool is nu mijn ploeggenoot.'

De Jong wordt vrijdagavond vanaf 19.00 uur in Camp Nou gepresenteerd. Ook staat er nog een persconferentie op de rol. De middenvelder denkt niet dat hij moeite heeft zich de Barcelona-speelstijl eigen te maken. 'Ajax en Barcelona hebben een filosofie die heel veel op elkaar lijkt.'

Het bericht gaat verder onder de cover.

De krant Sport licht er op de voorpagina een andere uitspraak uit. 'Barcelona en Nederland hebben altijd een bijzondere band gehad. Hopelijk kan ik in de voetsporen treden van de vele grote Nederlandse spelers die zijn uitgekomen voor deze club.' El Mundo Deportivo heeft op zijn website de eerste vier items ingeruimd voor De Jong.

De kans is groot dat de ex-Ajacied op 23 juli in het oefenduel met Chelsea zijn officieuze debuut maakt voor Barcelona. Dit duel wordt gespeeld in het kader van de strijd om de Rakuten Cup in Japan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Frenkie de Jong koopje voor Barça: 'Ze hebben 75 miljoen te weinig betaald'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.