De indrukwekkende cijfers die Totti nalaat

Reacties

Francesco Totti zwaait zondag na 24 jaar af bij AS Roma en zo goed als zeker ook als profvoetballer. In die tijd heeft het Roma-boegbeeld behoorlijk wat records op zijn naam gezet. Hieronder zie lees je een overzicht.

De indrukwekkende cijfers die Totti nalaat

• 180 van de 551 spelers die dit seizoen in de Serie A hebben gespeeld, waren nog niet geboren toen Totti op 28 maart 1993 debuteerde voor Roma in de wedstrijd tegen Brescia.

• Totti is overigens niet de oudste speler die dit seizoen in de Serie A heeft gespeeld. Dat is Roberto Colombo, keeper van Cagliari. Hij is exact vierhonderd dagen ouder dan Totti.

• Hoewel Paolo Maldini bijna dertig Serie A-wedstrijden meer speelde dan Totti kwamen de twee iconen wel allebei in 25 seizoenen uit op het hoogste niveau van Italië.

• Met 250 goals in 618 wedstrijden in de Serie A moet Totti op de eeuwige topscorerslijst alleen Silvio Piola voor zich dulden. Hij scoorde voor onder andere Lazio, Torino en Juventus in totaal 274 keer.

• De verdediging van Parma kreeg het vaakst een tegentreffer te verwerken dankzij Totti. De club die na een faillissement in 2015 een doorstart maakte in de Serie D zag de spits van Roma in de jaren daarvoor negentien keer scoren.

• Als we kijken naar het aantal goals gemiddeld per wedstrijd is de UEFA Cup/Europa League de favoriete competitie van Totti. Daarin scoorde hij 21 keer in 46 duels, wat voor een gemiddelde van 0,45 treffers per duel zorgt. In de Serie A maakte hij er 0,4 per wedstrijd.

• Over Europees voetbal gesproken: Totti is nog altijd de oudste doelpuntenmaker in de Champions League. In november 2014 was hij trefzeker tegen CSKA Moskou toen hij 38 jaar en 59 dagen was.

• Qua doelpunten is het seizoen 2006/07 het meest succesvolle geweest voor Totti. Hij maakte toen over alle competities gezien 32 goals en werd topscorer van de Serie A met 26 treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.