De historische avond van Feyenoord in tien beelden

De euforie was donderdagavond gigantisch in De Kuip na de 1-0 overwinning van Feyenoord op Manchester United in de Europa League. Voetbal International selecteerde tien opvallende beelden van VI Images.

De elf mannen van Feyenoord voorafgaand aan het duel met Manchester United.
Slechts 26 duizend Feyenoord-supporters vormen Het Legioen, dat zichtbaar geniet van de topwedstrijd. De Rotterdamse club had besloten om het stadion voor de helft te vullen uit angst voor een eventuele nieuwe straf van de UEFA. Door misdragingen in de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma in 2015 kreeg Feyenoord eerder twee voorwaardelijke straffen.
Karim El Ahmadi is in het duel met Manchester United de baas op het middenveld. De stofzuiger van Feyenoord speelt onder anderen Paul Pogba uit de wedstrijd.
Manager José Mourinho probeert in de 63ste minuut bij een 0-0 tussenstand wat te forceren door de getatoeëerde Zlatan Ibrahimovic in te brengen.
Zlatan probeert er als vervanger voor Marcus Rashford alles aan te doen om de ban te breken voor The Red Devils.
De openingstreffer valt echter aan de andere kant: Tonny Vilhena (rechts) ziet zijn inzet achter United-doelman David de Gea verdwijnen en zet daarmee Feyenoord op voorsprong.
Uitblinkers Vilhena en El Ahmadi vieren het doelpunt in 79ste minuut.
Manchester United-manager Mourinho kan het niet meer aan na de 1-0 achterstand.
Het eindsignaal en de zege maken veel los bij de 26 duizend Feyenoord-fans in De Kuip.
Eric Botteghin viert de overwinning. Feyenoord liet donderdagavond zijn spierballen zien.