De harde lach van Mourinho: 'Dus jij wilde mijn speler slaan?'

Reacties

José Mourinho is met AS Roma opnieuw dicht bij een Europese finale. Op VI PRO halen drie spelers herinneringen op aan hun tijd onder The Special One.

De harde lach van Mourinho: 'Dus jij wilde mijn speler slaan?'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

De Portugees Micael Pedrosa – voetbalnaam Micas – maakte Mourinho mee in het seizoen 2001/02 bij het kleine Portugese clubje União Leiria. De latere prijzenpakker was destijds nog een beginnend coach van 38 jaar. Micas zag van dichtbij hoe de trainer alles in korte tijd naar zijn hand zette. In januari stond de club plotseling op de vierde plaats.

Dat was ook de directie van FC Porto opgevallen, die hem halverwege het seizoen naar Estádio do Dragão haalde. Later dat seizoen kwam Mourinho met Porto op bezoek bij zijn oude club. Micas kan zich nog goed voor de geest halen dat zijn teamgenoot Tiago continu op een vervelende manier op de huid werd gezeten door een speler van Porto. Micas en een ploeggenoot gingen later in de spelerstunnel verhaal halen bij de betreffende tegenstander. 'Dat resulteerde in een behoorlijk zootje', vertelt de voormalige linksback.

Na de wedstrijd kwam Mourinho naar Micas toe. De verdediger vreesde dat zijn voormalige trainer woest op hem zou zijn, maar hij vroeg bloedserieus: 'Dus jij wilde mijn speler slaan?' Daarna begon Mourinho hard te lachen en gaf hij hem een knuffel. 'Heel goed, jongen. Altijd je ploeggenoten beschermen', zei hij.

Lees op VI PRO meer anekdotes van Micas, Ben Sahar en Michel Vorm over hun tijd onder de Portugese prijzenpakker. 'Mourinho ging in coronatijd naar spelers toe om te kijken hoe het met ze ging.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.