De Haan bestrijdt 'Bayern' met Te Vrede als centrumspits

Reacties

Mitchell Te Vrede krijgt zaterdag (20.45 uur) tegen FC Utrecht de voorkeur boven Henk Veerman, verklapt SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan in aanloop naar het duel met de bekerfinalist.

De Haan bestrijdt 'Bayern' met Te Vrede als centrumspits

'Ik ben niet helemaal tevreden. Dan heb ik het niet alleen over de wedstrijden, maar ook over de trainingen. Henk moet leren elke dag op het veld te staan en zijn ding goed te doen', zegt De Haan op de clubsite over de wissel voorin. Ex-Feyenoorder Te Vrede, met acht goals clubtopscorer, heeft zo zijn plek weer terug. 'Hij staat natuurlijk ook onder druk en traint als een speer, dan moet die zijn kans maar pakken.'

Bij een overwinning op FC Utrecht, dat woensdag ten koste van VVSB (3-0) de bekerfinale bereikte, kan SC Heerenveen het gat op de ranglijst met de Domstedelingen terugbrengen tot drie punten. 'Een cruciaal duel, maar roepen we dat al niet weken? We moeten Utrecht aanpakken en het niet de kans bieden zijn eigen spel te spelen', waarschuwt De Haan.

Zijn collega Erik ten Hag heeft er volgens De Haan in elk geval een 'merkwaardig systeem' ingeslepen bij de Utrechters. 'Het is een beetje Bayern, een ander niveau uiteraard, maar ze wisselen voortdurend van positie. De posities zijn hetzelfde, maar de poppetjes wisselen. Als je je mee laat slepen, heb je een probleem', aldus De Haan, die de midweekse inspanning van FC Utrecht niet per se als voorseel ziet. 'Het kan ook een stimulans zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.