De Groot geniet van NEC-publiek en hoopt op Janssen

Interim-trainer Ron de Groot heeft zaterdagavond de nodige lichtpuntjes gezien bij NEC. Hoewel de ploeg in de eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Alex Pastoor een 2-0 voorsprong weggaf tegen RKC, had de coach vooral genoten van het thuispubliek.

'Fantastisch', zo oordeelde De Groot, die met Wilfried Brookhuis tijdelijk hoofdverantwoordelijk is in Nijmegen, over de aanhang. 'Ze zijn de laatste weken niet verwend. Voor hen is het natuurlijk ook een domper dat het nog 2-2 wordt, maar ze bleven ons steunen. Dat is een compliment waard.'

'Natuurlijk ben ik blij met ons eerste punt', vervolgt De Groot in gesprek met FOX Sports. 'Maar het is wel teleurstellend dat we de voorsprong uit handen geven. Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was groot. Na rust liepen we te veel terug. De twijfel sloeg toe. Zeker na de rust.'

De Groot sprak overigens zijn voorkeur uit voor Anton Janssen als nieuwe trainer. De coach van FC Oss kwam tijdens zijn actieve loopbaan de nodige jaren uit voor NEC en lijkt kandidaat nummer één voor de erfenis van Pastoor. 'Ik hoop dat hij komt', aldus De Groot.

Sauna
Collega-trainer Erwin Koeman klaagde na afloop dat het warm was in het kleedlokaal van de Waalwijkers. 'De temperatuur was op sauna-hoogte. Dat leek zijn uitwerking niet te missen. In de eerste helft liepen we als doldwazen over het veld. Maar ik zou door zoiets juist alleen maar meer geïrriteerd raken en harder gaan lopen.' De Groot ontkende dat in de RKC-kleedkamer expres de verwarming vol open was gedraaid.

'In de rust heb ik me voor mijn doen ingehouden', verklapt Koeman. 'We hebben Frank van Mosselveld gewisseld', vertelt hij over de verdediger die twee penalty's veroorzaakte en goed wegkwam dat hij geen tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Jochem Kamphuis. 'Dan was het namelijk een onmogelijke opgave geworden. Uiteindelijk hadden we zelfs nog met 3-2 kunnen winnen, maar ook NEC had nog een grote kans', besluit Koeman.