De Graafschap wint van Cambuur en is tien punten los

De topper in de Jupiler League tussen De Graafschap en SC Cambuur leverde een overwinning op voor de thuisploeg. De koploper zag tevens Go Ahead Eagles en FC Zwolle niet winnen.

De Graafschap-SC Cambuur 2-0De ontmoeting tussen de nummer één en twee van de Jupiler League kende een geruchtmakende eerste helft. In de achttiende minuut kreeg Steve de Ridder een rode kaart vanwege een natrappende beweging, nadat hij eerder onderuit werd gehaald. De Graafschap kreeg vanwege de overtreding op De Ridder een vrije trap, die door Hugo Bargas werd binnengeschoten.

Tien minuten na de rode kaart van De Ridder moest ook Cambuur met tien man verder. Reza Ghoochannejhad werd van het veld gestuurd na een overtreding van achteren op Purrel Fränkel. Met tien tegen tien bleef de thuisclub de bovenliggende partij en Bargas besliste in de 51ste minuut met zijn tweede treffer van de avond de wedstrijd in het voordeel van De Graafschap. Peter Jungschläger maakte zeven minuten voor tijd nog de 3-0 namens de koploper.

FC Omniworld-Go Ahead Eagles 2-0Go Ahead Eagles verzuimde te profiteren van de nederlaag van SC Cambuur. De ploeg uit Deventer verloor het uitduel met FC Omniworld, dat Genaro Snijders zag uitgroeien tot uitblinker. De van Vitesse gehuurde aanvaller opende in de vierde minuut de score namens de thuisploeg en in de vertigste minuut maakte hij er 2-0 van, wat uiteindelijk de eindstand bleek in Almere.

FC Zwolle-AGOVV Apeldoorn 2-2Net als SC Cambuur en Go Ahead Eagles leed ook FC Zwolle puntenverlies. De ploeg kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen AGOVV Apeldoorn, dat de vijfde plaats bezet. Erik Bakker opende in de 38ste minuut de score namens de thuisploeg, maar Edgar Manucharyan en Jop van der Linden zorgden in de tweede helft voor een 2-1 voorsprong voor de bezoekers. Arne Slot bezorgde Zwolle twaalf minuten voor tijd echter nog een punt.

Het verschil tussen De Graafschap en SC Cambuur is nu opgelopen tot tien punten, de club uit Leeuwarden heeft overigens nog wel een wedstrijd tegoed. Go Ahead heeft net als Cambuur 53 punten, terwijl FC Zwolle weer een punt minder heeft en vierde staat.