De Graafschap neemt 'moeilijk besluit' over aanvoerder Van de Pavert

Reacties

De Graafschap neemt na vier jaar afscheid van Ted van de Pavert. Het aflopende contract van de dertigjarige verdediger en aanvoerder wordt niet verlengd.

De Graafschap neemt 'moeilijk besluit' over aanvoerder Van de Pavert
© Pro Shots

'Soms moet je moeilijke beslissingen nemen in mijn functie en dit was er zeker één van', legt technisch manager Peter Bijvelds uit op de clubwebsite. 'Ted heeft veel betekend voor De Graafschap in de afgelopen jaren en was niet voor niets de afgelopen seizoenen onze aanvoerder. Toch hebben we besloten niet met hem verder te gaan.'

De Graafschap bedankt Van de Pavert voor zijn tomeloze inzet en zal op een gepast moment afscheid van hem nemen. De geboren Doetinchemmer kwam verdeeld over twee periodes tot 273 wedstrijden voor De Superboeren, die hij in 2016 ook al eens verliet voor PEC Zwolle. Twee jaar later keerde Van de Pavert na een huurperiode bij NEC terug.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nu trekt Van de Pavert de deur op De Vijverberg dus voor de tweede keer achter zich dicht. Behalve de 1 meter 94 lange mandekker hebben ook keeper Nick van den Dam en spits Sam Hendriks, gehuurd van SC Cambuur, te horen gekregen dat ze mogen vertrekken. Met verdediger Julian Lelieveld praat De Graafschap nog over een langer verblijf.

De Graafschap liep promotie naar de Eredivisie dit seizoen opnieuw mis. In de eerste ronde van de play-offs was FC Eindhoven te sterk voor de nummer negen van de eindstand in de Keuken Kampioen Divisie. In maart brak de club uit de Achterhoek al met coach Reinier Robbemond. Adrie Poldervaart is komend seizoen de nieuwe trainer. 

Bekijk hier al onze video's
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.