De Graafschap neemt afscheid van Snoei

Reacties

Mike Snoei is niet langer de trainer van De Graafschap. De Doetinchemse club heeft besloten om het nieuwe seizoen in te gaan met een andere coach.

De Graafschap neemt afscheid van Snoei
© Pro Shots

De Graafschap beleefde een horrorslot van de competitie. Nadat De Superboeren twee seizoenen op koers lagen voor promotie, ging afgelopen week alles mis. Twee mogelijkheden in de competitie om als nummer twee te eindigen liepen tegen Jong Ajax en Helmond Sport met gelijkspelen verkeerd af. Vervolgens was Roda JC enkele dagen later te sterk in de play-offs.

De doelstelling van promotie is niet gehaald, waarop een grondige evaluatie plaatsvond. Daarbij werd gekeken naar het nieuwe seizoen en welk type trainer De Graafschap het beste vond. Het draagvlak voor Snoei bleek te wankel, waardoor de wegen van de Doetinchemse club en de trainer scheiden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

‘Wij hebben Mike leren kennen als een keiharde werker, die een groep lang scherp weet te houden en die tot de laatste minuut heeft gevochten voor promotie', zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede in een verklaring van de club. 'Er is twijfel of deze manier van werken drie seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie vol te houden is. Dan is het beter om nu de conclusie te trekken en niet door te gaan.'

Voor Snoei komt er een einde aan twee jaar trainerschap bij De Graafschap. 'Ik kijk terug op twee fantastische jaren bij een geweldige club', aldus Snoei. 'Ik ben trots op mijn selectie en staf, we hebben tot het einde geknokt op zoek naar dat ultieme doel. Een geweldig woord van dank aan de supporters van De Graafschap. Ondanks alle coronabeperkingen bleven zij de club tot de laatste seconde steunen met imposante acties. Het doet mij dan ook pijn dat wij samen één doelpunt te kort kwamen voor de zo gewilde promotie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.