De Graafschap meldt zich bovenin na blunder Timmermans

Het financieel geplaagde De Graafschap heeft zich dankzij een 1-0 overwinning op bezoek bij FC Volendam gemengd in de strijd om de koppositie in zowel de algehele stand van de Jupiler League als de strijd om de tweede periodetitel.

De Graafschap meldt zich bovenin na blunder Timmermans

Dat De Superboeren met 25 punten op gelijke hoogte kwamen met Sparta Rotterdam en lijstaanvoerder FC Dordrecht tot op een punt naderden, was te danken aan een late goal van invaller Vlatko Lazic (foto).

De 24-jarige linksback, even daarvoor ingevallen, maakte vlak voor tijd uit een vrije trap zijn eerste goal ooit in Doetinchemse dienst na een blunder van Theo Timmermans, die vanwege zijn tot dan toe uitstekende optreden al was uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Daardoor doet De Graafschap met tien punten uit vijf wedstrijden ook volop mee in de tweede periode. Alleen Sparta doet het met evenveel punten en slechts vier duels beter dan de club die vorige week al met 6-1 won van FC Oss.

Volendam was bij een overwinning met twaalf punten aan de leiding gegaan in de periodestand, maar moest juist zijn derde thuisnederlaag van dit seizoen slikken. In de laatste twee duels in het eigen Kras Stadion leek Volendam tegen Jong FC Twente (4-2) en FC Oss (3-1) juist nog te hebben afgerekend met dat thuissyndroom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen