De Graafschap laat FC Volendam ontsnappen

De Graafschap heeft verzuimd een grote stap te zetten richting de Eredivisie. Het team van trainer Jan Vreman was thuis veel sterker dan FC Volendam, maar kwam desondanks niet verder dan 0-0.

Eigenlijk was er vanaf het eerste fluitsignaal maar één ploeg die aanspraak maakte op de overwinning. De Graafschap begon uitstekend aan de wedstrijd en in de veertiende minuut kreeg Jerry van Ewijk ook een uitstekende kans De Superboeren op voorsprong te zetten. De aanvaller zag doelman Theo Zwarthoed te ver voor zijn doel staan, maar de stiftbal van Van Ewijk belandde op de bovenkant van de lat.

Vijf minuten later kopte Tim Janssen in kansrijke positie naast, terwijl een inzet van de spits op aangeven van Van Ewijk over het doel ging. Daarna was het de beurt aan Zwarthoed om zich te onderscheiden. Na een aanval via Kristopher Vida en Nathaniel Will stond hij op de goede plek en toen eerstgenoemde het vier minuten voor rust van afstand probeerde, bracht de Volendamse keeper opnieuw redding.

In de tweede helft bleef De Graafschap aandringen, maar Zwarthoed hield de bezoekers op de been. Vier minuten na rust tikte hij de bal na een schot van Edwin Linssen naast en vier minuten later hield hij ook Vlatko Lazic van scoren af. Volendam stelde daar niets tegenover en leek genoegen te nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Dat kwam er ook, aangezien Zwarthoed eveneens een antwoord had op een schot van Dean Koolhof.

Vijf minuten voor tijd kreeg FC Volendam een flinke tegenvaller te verwerken toen Ludcinio Marengo zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Met elf tegen tien slaagde De Graafschap er niet in de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zondag valt daarom de beslissing tijdens de return aan de Dijk, die om 12.30 uur begint. Marengo, die na dit seizoen naar ADO Den Haag vertrekt, zal dan niet beschikbaar zijn.