De Graafschap haalt verloren zoon Jurjus terug naar Nederland

Reacties

Hidde Jurjus keert terug bij De Graafschap. De Superboeren maken bekend dat de 27-jarige doelman voor twee seizoenen heeft getekend. Hij komt over van het noodlijdende KFC Uerdingen.

De Graafschap haalt verloren zoon Jurjus terug naar Nederland

Jurjus doorliep de jeugdopleiding in Doetinchem en maakte er ook zijn debuut in het betaald voetbal. In totaal heeft hij al 130 duels voor de club achter zijn naam staan.

'Na een jaar in een goede competitie in Duitsland te hebben gespeeld, ben ik klaar voor twee nieuwe seizoenen bij deze mooie club', vertelt Jurjus. 'Over een paar weken staat de eerste training op het programma; ik kijk uit naar de voorbereiding en mijn rentree in het shirt van De Graafschap.'

'We zijn blij met het vastleggen van Hidde. Hij past erg goed bij De Graafschap en heeft afgelopen seizoen veel gespeeld in de 3. Bundesliga', zo toont ook manager voetbalzaken Peter Hofstede zich verheugd. 'Met zo'n tweehonderd wedstrijden aan ervaring staat er komend seizoen een betrouwbare keeper tussen de palen.' Het voorbije seizoen stond AZ-huurling Rody de Boer op die plek bij De Graafschap, dat uiteindelijk nog naast promotie greep.

Na zijn eerste periode bij De Graafschap werd Jurjus in 2016 gekocht door PSV. De Eindhovenaren verhuurden hem later aan Roda JC Kerkrade en aan zijn oude club De Graafschap. In 2020 liet hij Eindhoven transfervrij achter voor zijn Duitse avontuur, dat nu is ingeruild voor een terugkeer bij zijn geliefde club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.