De Graafschap geeft Gertjan Verbeek nieuwe dreun, ADO dankt Verheydt

Reacties

De Graafschap heeft een volgende tik uitgedeeld aan het Almere City FC van trainer Gertjan Verbeek. Helmond Sport deed eerder op de zondag goede zaken in de kelder van de Keuken Kampioen Divisie, terwijl Thomas Verheydt goud waard was voor ADO Den Haag.

De Graafschap geeft Gertjan Verbeek nieuwe dreun, ADO dankt Verheydt
© Pro Shots
In dit overzicht volgen we alle ontwikkelingen uit de tiende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie.
Almere City FC
Almere City FC
1 - 2
De Graafschap
De Graafschap

Beide ploegen maakten er een ronduit slaapverwekkende eerste helft van, maar 36 seconden ná rust was er meteen spektakel. Na een uitstekende actie bediende Thijs van Leeuwen zijn inlopende ploeggenoot Bram van Vlerken, die de bal hard en hoog binnenschoot: 1-0. De gelijkmaker viel even later na een lage voorzet van Julian Lelieveld en halfslachtig ingrijpen van Almere City-keeper Egil Etemadi. Namens bezoekers liep Jasper van Heertum de bal binnen.

Tien minuten voor tijd was Lelieveld vervolgens zélf de doelpuntenmaker. Etemadi keerde een schot van Danzell Gravenberch, maar de verdediger (bij afwezigheid van Ted van de Pavert en Jeffry Fortes de aanvoerder) tikte de rebound binnen. Bij 1-2 bleef het, waardoor de ploeg van Verbeek nu al vijf duels niet meer heeft gewonnen. Het toch ambitieuze Almere City staat vierde van onderen, met slechts drie punten meer dan hekkensluiter FC Dordrecht.

FC Dordrecht
FC Dordrecht
0 - 1
Helmond Sport
Helmond Sport

Het duel aan De Krommedijk was er eentje tussen de nummers twintig en achttien van de KKD, een waar achterhoedegevecht dus. De Brabanders wonnen uiteindelijk nipt. Een schot van Jellert Van Landschoot werd een paar minuten voor rust door verdediger Toine van Huizen achter zijn eigen doelman gewerkt: bij 0-1 bleef het ook. FC Dordrecht heeft nu zeven duels op rij niet gewonnen en pakte in die periode slechts één punt, Helmond Sport maakt een sprongetje op de ranglijst,

ADO Den Haag
ADO Den Haag
3 - 2
FC Den Bosch
FC Den Bosch

Het is chaos in Den Haag. De overnamesoap in de Hofstad duurt nu al maanden, terwijl de financiële problemen steeds groter worden. Om die reden kreeg de club al twee keer drie punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB. Het voortbestaan van ADO is serieus in gevaar, maar omdat de genoemde puntenaftrek alleen geldt voor de reguliere stand, leverde een 2-6 overwinning bij MVV Maastricht vorige week wel 'gewoon' de eerste periodetitel op. Zondag noteerde de ploeg van trainer Ruud Brood de vierde zege op rij.

Dat gebeurde in een wedstrijd die een paar minuten na de aftrap kort moest worden stilgelegd. Boze ADO-supporters gooiden vuurwerk het veld op en ontrolden een spandoek met de tekst 'KNVB Maffia' erop, uiteraard als protest tegen de dubbele puntenaftrek. Toen er weer gevoetbald konden worden, nam de thuisploeg de leiding. Een kopbal van Verheydt leek te worden gepakt door FC Den Bosch-keeper Wouter van der Steen, maar hij keerde de bal pas áchter de doellijn: 1-0.

© Pro Shots

Na rust pakte Verheydt zéér overtuigend de absolute hoofdrol. Eerst kopte hij een voorzet van Amar Catic binnen, kort voor tijd besliste hij de wedstrijd. FC Den Bosch-verdediger Jorn van Hedel legde de doorgebroken Vicente Besuijen in de zestien neer en kreeg rood, Verheydt benutte de strafschop. De 3-2 van Soufyan Ahannach kwam te laat om het nog écht spannend te maken, waardoor de ADO-spits de absolute hoofdrol pakte.

Door zijn drieklapper heeft hij er dit seizoen nu zeven gemaakt. In de komende dagen moet blijken of dat allemaal voor niets is geweest en dat ADO failliet gaat, of dat de Hagenaars gered worden. Voor dat laatste is een Japanse partij inmiddels nadrukkelijk in beeld.

FC Emmen
FC Emmen
0 - 1
Excelsior
Excelsior

Voor het duel met FC Emmen kregen Thijs Dallinga en Stijn van Gassel de eer van een Bronzen Kampioensschild voor hun verdiensten in de eerste periode. Zowel de beste speler én topscorer als de beste keeper onderstreepte zaterdag met hun cruciale optreden voor Excelsior de uitverkiezing.

Na ruim een half uur brak Dallinga met zijn tiende treffer van het seizoen de ban namens Excelsior, dat mede dankzij verschillende knappe reddingen van Van Gassel een tegentreffer bespaard bleef.

Emmen, dat niet kon beschikken over de Peruviaanse international Miguel Araujo, beet zich stuk op Excelsior. Na vier zeges op rij bleef de ploeg van Dick Lukkien met lege handen achter. De Rotterdamse gasten revancheerden zich met de zege ook voor de gemiste eerste periodetitel, die met de nederlaag bij NAC Breda door de Kralingse vingers glipte.

Door het resultaat aan De Meerwijk, waar in de extra tijd de gemoederen hoog opliepen,  klom Excelsior over FC Emmen heen naar de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 0
MVV Maastricht
MVV Maastricht

VVV-Venlo en MVV Maastricht hadden wat goed te maken na het teleurstellende einde van de eerste periode. De Limburgse derby was een mooie kans om het chagrijn weg te spoelen. Voor de Maastrichtse gasten werd het echter een zure middag in De Koel.

Dat kon de ploeg van Klaas Wels zichzelf aanrekenen. Kort voor rust kwam doelman Thijmen Nijhuis na een vrije trap van Wassim Essanoussi uit zijn doel, maar hij ging daarbij de mist in. Tristan Dekker raakte de bal wel met het hoofd en hij zag die in het verlaten MVV-doel eindigen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Koud begonnen aan de tweede helft was het MVV-aanvaller Mitchy Ntelo die zich achter de oren moest krabben. Na een schot van Orhan Dzepar kwam de bal via de paal voor zijn voeten met een leeg doel voor zich. De huurling van Standard Luik slaagde erin de opgelegde kans compleet te verprutsen. Hij knalde de bal op de lat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het bleek een dure misser. Want alle pogingen ten spijt, goals van de gasten bleven achterwege. Ook Mart Remans deelde in de Maastrichtse malaise door alleen voor VVV-doelman Lukas Zima de bal naast te schieten. In de slotfase maakte Carl Johansson na defensief gepruts van MVV een einde aan de onzekerheid voor VVV, dat door de zege een sprong maakt op de ranglijst.

FC Eindhoven
FC Eindhoven
2 - 1
TOP Oss
TOP Oss

Van de goede start van het seizoen is bij TOP Oss weinig meer over. De ploeg van trainer Bob Peeters hield aan de laatste vijf duels van de eerste periode slechts één punt over. Op bezoek bij FC Eindhoven dreigde al snel een nieuwe tegenvaller. Na defensieve onachtzaamheid bij de gasten sloeg Jort van der Sande van dichtbij toe.

Een nieuwe nederlaag leek TOP Oss bespaard te blijven dankzij de gelijkmaker van Justin Mathieu, die na ruim een uur de 1-1 maakte. Joey Sleegers zorgde in de 79ste minuut met zijn vijfde goal van het seizoen voor vreugde in Eindhoven en teleurstelling in Oss.

Programma:


Zo 10 okt. 2021

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Emmen
38
26
5
7
64-24
+40
83
2
FC Volendam
38
21
12
5
81-53
+28
75
3
FC Eindhoven
38
21
8
9
69-43
+26
71
4
ADO Den Haag
38
22
7
9
76-53
+23
67
5
Roda JC Kerkrade
38
18
12
8
77-50
+27
66
6
Excelsior
38
19
9
10
82-57
+25
66
7
Jong Ajax
38
18
9
11
82-63
+19
63
8
NAC Breda
38
16
11
11
60-45
+15
59
9
De Graafschap
38
15
11
12
52-43
+9
56
10
VVV-Venlo
38
14
6
18
50-64
-14
48
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.