ADO Den Haag maakt er zes en snoept periodetitel af van Excelsior

ADO Den Haag heeft beslag gelegd op de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. Het geplaagde team van Ruud Brood was vrijdag met ruime cijfers te sterk voor MVV Maastricht. Excelsior had de beste papieren voor het bronzen schild, maar bleek niet opgewassen tegen NAC Breda.

MVV Maastricht
2 - 6
ADO Den Haag

ADO kreeg donderdag definitief zes punten in mindering vanwege het overtreden van de financiële reglementen van de KNVB, maar die puntenstraf geldt enkel voor de eindranglijst. Zodoende had ADO veel om voor te voetballen in De Geusselt. De bezoekers kenden een geweldige start, want dankzij twee treffers van Sem Steijn, waaronder een prachtig balletje achter het standbeen, stond het binnen tien minuten 0-2. Na 35 minuten pegelde Samy Bourard de bal van buiten het strafschopgebied in de verre hoek en besliste hij daarmee eigenlijk ook de wedstrijd.

In de tweede helft liep ADO verder uit. Nadat Vicente Besuijen al een goede kans had gemist, was het Thomas Verheijdt die na een voorzet van Boy Kemper binnen kopte voor de 0-4. Besuijen maakte de vijfde en zesde Haagse treffer in Maastricht. Namens MVV deden Orhan Dzepar en Mart Remans (strafschop) tussendoor wat terug. Dzepar heeft nu in al zijn wedstrijden voor MVV gescoord.

NAC Breda
NAC Breda
4 - 1
Excelsior
Excelsior

Omdat er fakkels werden afgestoken op de tribunes en er daardoor rookontwikkeling ontstond, moest de wedstrijd in de beginfase een paar keer worden stilgelegd. Excelsior had gehoopt zelf ook voor vuurwerk te kunnen zorgen, maar kwam maar niet aan voetballen toe in Breda. De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar Pjotr Kestens en Thom Haye kwamen niet tot scoren. Op slag van rust was het wel raak: Haye knalde een vrije trap op schitterende wijze tegen de touwen.

Excelsior was op achtervolgen aangewezen, kreeg na rust inderdaad een paar kansen en kreeg na 64 minuten loon naar werken toen Modeste Duku zijn eerste doelpunt aantekende voor de Kralingers. Excelsior leek hierna door te drukken, maar een eigen doelpunt van Redouan El Yaakoubi betekende de 2-1. Hierna maakten Boris van Schuppen en Kaj de Rooij het Rotterdamse drama compleet.