De Graafschap dendert door, FC Oss hekkensluiter af

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat De Graafschap de titel opeist in de Jupiler League. De ploeg won met 4-1 van FC Volendam. De achtervolgers verzaakten niet, maar het gat lijkt voldoende groot. FC Oss won van FC Omniworld en zag Telstar verliezen van SC Cambuur en gaven de rode lantaarn over aan de Velzenaren.

De Graafschap-FC Volendam 4-1Met grote stappen is De Graafschap op weg naar de Eredivisie. De Superboeren kenden tegen FC Volendam een rappe start. Na vier minuten trof Berry Powel al doel. Melvin Platje bracht de ploegen echter weer op gelijke hoogte.

In de tweede helft stelde de ploeg van Darije Kalezic orde op zaken. Yuri Rose, weer Powel en invaller Soufian El Hasnaoui bezorgden De Graafschap een 4-1 overwinning en een stap dichter bij de titel in de Jupiler League.

Telstar-SC Cambuur 1-2SC Cambuur volgt op tien punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld, van De Graafschap en wist dat een zege noodzakelijk was om min of meer in het spoor te blijven. De ploeg van Stanley Menzo had het echter moeilijk tegen Telstar dat in een heftige degradatiestrijd is verwikkeld.

Pas twaalf minuten voor tijd gaf Nassir Maachi zijn ploeg een beetje rust. Vijf minuten later leek de opluchting compleet toen Mark de Vries zijn achttiende van het seizoen maakte. Glynor Plet - zijn negentiende - deed kort voor tijd nog wat terug, maar de zege van de Friezen kwam niet meer in gevaar.

Helmond Sport-Go Ahead Eagles 0-1Ook Go Ahead Eagles liet het verschil met De Graafschap niet groter worden. De ploeg had het erg moeilijk in Brabant tegen Helmond Sport en won met 1-0. De enige treffer van de wedstrijd viel zeven minuten na rust toen Nigel Hasselbaink zich tot matchwinner kroonde.

FC Dordrecht-Excelsior 0-1De Rijnmondse derby was spannend en kende de Rotterdamse ploeg als winnaar. In een stevig duel was Luis Pedro vlak voor rust de man die de wedstrijd besliste.

FC Den Bosch-AGOVV Apeldoorn 1-0Ook FC Den Bosch won minimaal. En ook hier viel de winnende treffer kort voor de hervatting. Diangi Matusiwa was goud waard voor de ploeg van Marc Brys.

De Limburgse derby werd gewonnen door MVV. In de eigen Geusselt werd door treffers van Brian Linssen en Omer Kulga met 2-1 gewonnen van Fortuna Sittard. Harrie Gommans scoorde voor de bezoekers. FC Emmen sprokkelde weer een puntje door met 2-2 gelijk te spelen tegen BV Veendam. FC Oss deed de laatste plaats over aan Telstar door met 1-0 te winnen van FC Omniworld. Johan Plat was de bejubelde man van de Brabanders. RBC Roosendaal rolde FC Eindhoven met 4-0 op.