De golf-theorie van Slot: 'Dan zie je waartoe wij in staat zijn'

Reacties

Arne Slot zag Feyenoord voor de tweede week op rij minimaal vijf goals maken in een Eredivisiewedstrijd. De 44-jarige oefenmeester vergeleek zijn elftal de voorbije weken met een golfer die de fout in gaat bij het putten, maar de Rotterdammers lijken de scoringsdrift inmiddels te pakken te hebben.

De golf-theorie van Slot: 'Dan zie je waartoe wij in staat zijn'
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 5
Feyenoord
Feyenoord

'Ik heb het nooit tegen de jongens gezegd, maar ik heb ons de eerste twee weken vergeleken met een golfer die zijn afslag heeft, een tweede en derde slag heeft, maar op het moment dat hij moet putten fouten begint te maken', zegt Slot in gesprek met de NOS.

Vorige week werd Almere City met 6-1 verslagen in De Kuip en op de eerste zondag van september ging de traditioneel lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht van een leien dakje voor de Rotterdammers. 'Vandaag, en ook vorige week, hebben wij jongens die dat goede spel ook om kunnen zetten naar kansen en goals. Nu zie je waar wij toe in staat zijn als wij langer met elkaar kunnen trainen, maar ook met elkaar spelen.'

Eén van de nieuwelingen die indruk maakte in stadion Galgenwaard, was Luka Ivanusec. De 24-jarige Kroaat kreeg een basisplek toebedeeld in Utrecht. 'Het is een ervaren speler waarvan je ziet dat hij van een ander niveau komt.'

Toch was het niet alleen maar hosanna bij Slot. De coach baalt nog altijd van de vier verliespunten, opgelopen in de duels met Sparta (2-2) en Fortuna Sittard (0-0). 'Concurrent PSV maakt indruk in de competitie en in Europa. Die zullen weinig punten verspelen dus vier punten verliezen is dan al best veel', besluit Slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.