De goal die een geboortegolf veroorzaakte: Iniesta belt zijn 'kinderen'

Reacties

Catalonië was in januari en februari 2010 in de ban van een geboortegolf. Volgens experts was Andrés Iniesta de 'boosdoener' met zijn legendarische treffer tegen Chelsea die Barcelona aan een ticket voor de Champions League-finale hielp, deze woensdag precies elf jaar geleden.

De goal die een geboortegolf veroorzaakte: Iniesta belt zijn 'kinderen'
© Pro Shots

De huidige speler van Vissel Kobe besloot deze week een aantal leden van de 'Iniesta-generatie' te bellen om hen te feliciteren met hun 'verjaardag' (van de conceptie dus). De Catalaanse krant Sport maakte er een mooi item van.

Met zijn treffer in de 93ste minuut bepaalde Iniesta de eindstand op Stamford Bridge op 1-1, voor Barcelona voldoende om de finale te bereiken na de 0-0 in Camp Nou. In de finale zouden de Catalanen afrekenen met Manchester United. Het was de kroon op het werk voor Pep Guardiola, die in zijn eerste seizoen als Barcelona-trainer meteen de treble pakte.

De Chelsea-spelers waren buiten zinnen, omdat arbiter Tom Henning Øvrebø de thuisploeg minstens twee zekere strafschoppen zou hebben onthouden. Didier Drogba, die werd weggehaald door trainer Guus Hiddink, verwoordde het gevoel luid en duidelijk tegenover de camera's: It's a fucking disgrace!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.