De Gea onder vuur: 'Het is tijd voor Dean Henderson'

Reacties

Er was een tijd dat David de Gea werd gezien als de beste doelman van de wereld, maar nu staat de Spanjaard hevig ter discussie bij Manchester United. Zaterdag kreeg De Gea weer drie doelpunten om de oren tegen Everton (3-3) en de roep om een keeperswissel klinkt steeds luider.

De Gea onder vuur: 'Het is tijd voor Dean Henderson'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 3
Everton
Everton

De Gea zag er zaterdag niet goed uit bij de eerste goal van Everton, toen hij de bal zo voor de voeten van Abdoulaye Doucoure schoot, en kwam allesbehalve overtuigend zijn doel uit bij de late gelijkmaker van Dominic Calvert-Lewin. 'De Gea probeert niet eens om bij de bal te komen!', zei analist Gary Neville na afloop. 'Je wil een keeper op doel hebben staan die de spits opeet. Schakel hem uit! Nee, dit was geen goede avond voor David.'

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat De Gea een weifelende indruk maakt. Tegen Everton leverden alle drie de doelpogingen van The Toffees een doelpunt op. De Gea heeft dit seizoen maar een reddingspercentage van 60.9 procent. Van alle doelmannen in de Premier League met minstens vijftien competitiewedstrijden achter hun naam noteert alleen Rui Patrício van Wolverhampton Wanderers een slechter cijfer (59.7 procent).

De Gea was jarenlang de onbetwiste nummer één onder de lat bij United, maar nu vinden veel supporters het tijd voor een wissel van de wacht. United heeft met Dean Henderson nu immers een serieuze concurrent voor De Gea in de selectie zitten. De 23-jarige Engelsman maakte vorig seizoen veel indruk bij Sheffield United en staat nu te trappelen voor een kans bij de recordkampioen.

De Manchester Evening News is duidelijk in zijn oordeel. 'De Gea brengt geen vertrouwen in het elftal', stelt de regionale krant. 'United heeft nu een geweldige keeper op de bank zitten, een jongen uit de eigen opleiding en een Engels international, die echter zal vertrekken als hij niet de kans krijgt om te bewijzen dat hij goed genoeg is om de nummer één te worden op Old Trafford. De tijd is gekomen om Henderson onder de lat te zetten.'

Op social media blijkt dat veel supporters het met die conclusie eens zijn. Een greep uit de reacties:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.