De Federer-les van Van der Vaart: 'Dat is niet saai, dat is enorm belangrijk'

Reacties

Rafael van der Vaart heeft het bij Esbjerg fB enorm naar zijn zin in zijn nieuwe rol als assistent-coach. Vrijdagavond speelde de ploeg in eigen huis gelijk, na rumoerige dagen.

De Federer-les van Van der Vaart: 'Dat is niet saai, dat is enorm belangrijk'
© Pro Shots

Van der Vaart keerde dinsdag terug bij de Deense club waar hij in 2018 een paar maanden speelde. Hij ging er Peter Hyballa assisteren, maar de hoofdcoach stapte woensdag zelf op, nadat er in zijn eerste maanden als trainer van Esbjerg in de spelersgroep onvrede was ontstaan over zijn aanpak.

Tegenover het clubkanaal vertelt Van der Vaart over zijn nieuwe rol, na een training te hebben afgesloten waarover hij heel tevreden was. 'Het was een mooie training met de jongens, een erg goede training ook. We zijn veel bezig geweest met passen. Dat is de basis. Het is belangrijk om dat iedere dag te doen', aldus de 38-jarige oud-spelmaker, die uitlegt dat ook in de top de basis niet vergeten wordt.

Van der Vaart: 'Ik sprak eens met Roger Federer en hij zei ook dat hij ook zijn backhand en forehand telkens maar weer bleef trainen. In het voetbal is dat hetzelfde. Dat is niet saai, dat is enorm belangrijk. Dat moeten de spelers begrijpen. Ze gaven alles vandaag. Bij passen gaat het ook om intensiteit. De hoofdcoach is natuurlijk streng voor ze, maar ik was tevreden. Als we dit iedere dag blijven doen, zul je op het einde van het seizoen zien dat iedereen zich ontwikkeld heeft.'

Gelijkspel
Van der Vaart sprak na een training op weg naar de thuiswedstrijd tegen AC Horsens. Dat duel eindigde vrijdagavond in 0-0, waardoor Esbjerg na vier duels in het nieuwe seizoen nog niet gewonnen heeft op het tweede niveau. Bemoedigend is wel dat de nul werd gehouden bij het debuut van de nieuwe hoofdcoach Roland Vrabec. In de eerste drie competitiewedstrijden kreeg Esbjerg negen goals tegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.