De fabelachtige CL-cijfers van Ronaldo: meer goals dan Atlético

Reacties

Cristiano Ronaldo legde dinsdag eigenhandig Atlético Madrid op de pijnbank in de eerste ontmoeting in de halve finale van de Champions League (3-0). Acht feitjes over de niet te bevatten productie van de superster van Real Madrid.

De fabelachtige CL-cijfers van Ronaldo: meer goals dan Atlético

• Na zijn hattrick van dinsdag staat Ronaldo op 103 doelpunten in het Champions League-toernooi. Dat zijn er drie meer dan, pak 'm beet, Atlético Madrid in de hele clubhistorie. Lionel Messi volgt inmiddels op negen treffers van de 32-jarige Portugees.

• Over Messi gesproken: de Argentijn werd dinsdag geëvenaard als speler met de meeste hattricks in de Champions League. Zowel Ronaldo als Messi staat nu op zeven drieklappers.

• Tot enkele weken geleden leek het onmogelijk, maar inmiddels maakt Ronaldo een goede kans om het Champions League-seizoen als topscorer af te sluiten. Na dinsdagavond is zijn achterstand op de uitgespeelde Messi slechts één doelpunt: elf om tien goals.

• Ronaldo bewaart zijn doelpunten niet alleen voor potjes in de eerste ronde. De Portugees fabriceerde liefst 52 goals in de knock-outfase van het miljardenbal, eentje meer dan zijn totaal in de groepsfase.

'Scoringsdrift Ronaldo is gewoon bijna eng'

• Tot dinsdag was Robert Lewandowski de laatste speler die minimaal drie doelpunten in een wedstrijd in de halve finale van de Champions League liet aantekenen. De Pool scoorde in 2013 liefst vier keer tegen Real Madrid namens zijn toenmalige club Borussia Dortmund (4-1).

• De twee andere spelers met een hattrick in de halve finale - zo zeldzaam is het - zijn overigens Alessandro Del Piero (1998, in dienst van Juventus) en Ivica Olic (2010, in het shirt van Bayern München).

• Als vanzelfsprekend is Ronaldo topscorer aller tijden in de derby van Madrid. Dinsdag tilde hij zijn productie in dergelijke clashes naar 21 goals, liefst vier meer dan de legendarische Alfredo Di Stéfano.

• Moe van Ronaldo-feitjes? Dat is slecht nieuws, want de Portugees is nog maar één goal verwijderd van zijn vierhonderdste officiële doelpunt in dienst van De Koninklijke. Ronaldo speelde tot nu toe 'slechts' 389 wedstrijden voor Real Madrid. Overigens heeft Ronaldo er volgens Real Madrid zelf al vierhonderd gemaakt. De verwarring is ontstaan door een treffer tegen Real Sociedad zeven jaar geleden. Een vrije trap van Ronaldo vloog er via Pepe in. De officiële instanties kenden de goal toe aan de verdediger, maar zowel Real Madrid als Pepe vond dat het doelpunt toebehoorde aan Ronaldo.

De Spaanse kranten staan uitgebreid stil bij het fenomeen Cristiano Ronaldo.
De Spaanse kranten staan uitgebreid stil bij het fenomeen Cristiano Ronaldo.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.