De duidelijke boodschap van Geertruida aan zijn trainers bij Sparta

Reacties

Lutsharel Geertruida is een 'jongen van Zuid', voor wie het kampioenschap met Feyenoord dan ook extra speciaal is. Bij Sparta Rotterdam hadden ze hem graag op Het Kasteel zijn eerste stappen als profvoetballer zien maken. Feyenoord-fan Geertruida had zelf echter heel andere plannen.

De duidelijke boodschap van Geertruida aan zijn trainers bij Sparta
© Pro Shots

Geertruida werd als jeugdspeler van Spartaan '20 gescout door Sparta Rotterdam, waar ze veel potentie in de geboren Rotterdammer zagen. 'We gaan jou later in het eerste op Het Kasteel zien', zouden Sparta-trainers hem voor hebben gehouden in de jaarlijkse gesprekken. Maar het jochie schudde telkens zijn hoofd. 'Nee, ik ga naar De Kuip!'

Toen Geertruida twaalf jaar was, haalde Feyenoord hem op bij Sparta. Daarmee werd een droom werkelijkheid. 'Wat Feyenoord in me losmaakt? Ik kan het niet omschrijven, maar Feyenoord was er altijd. Als ik buiten speelde, zag ik De Kuip. Thuis had ik in mijn kamer allemaal spullen van Feyenoord staan (…) Nog steeds ben ik elke dag weer trots als ik hier de poort door rijd om te trainen', aldus Geertruida.

Lees in de VI van deze week of online via VI PRO het verhaal van Lutsharel Geertruida, de supporter die kampioen werd:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.