De dertien finales van Groenendijk: saillante climax?

Reacties

Fons Groenendijk heeft nog dertien wedstrijden om ADO Den Haag in de Eredivisie te houden. De eindsprint begint zaterdag in Deventer en zou weleens heel saillant kunnen eindigen.

De dertien finales van Groenendijk: saillante climax?

Groenendijk wordt woensdag gepresenteerd als de opvolger van de ontslagen Zeljko Petrovic. De 52-jarige trainer wacht een zware opgave: de Hagenezen staan momenteel op een zestiende plaats in de Eredivisie en pakten in de laatste zeventien wedstrijden maar zeven punten. Het gat met hekkensluiter Go Ahead Eagles bedraagt nog maar twee punten.

Uitgerekend Go Ahead is zaterdag de eerste tegenstander voor Groenendijk. Punten zijn noodzakelijk, zeker gezien het wedstrijdprogramma. In de daaropvolgende weken treft ADO immers Feyenoord, FC Twente en FC Utrecht.

Op 2 april ontvangt Groenendijk een andere degradatiekandidaat, te weten Roda JC. Drie weken later volgt een uitduel met Sparta Rotterdam. Het elftal van trainer Alex Pastoor staat momenteel veertiende.

De onderlinge verschillen zijn klein en dus zou het zo maar eens op de laatste speeldag aan kunnen komen. ADO treft op 14 mei in eigen stadion Excelsior, de club waar Groenendijk vorig seizoen nog onder contract stond. Het is niet ondenkbaar dat één van beide ploegen in het Kyocera Stadion afscheid neemt van de Eredivisie.  

Programma ADO Den Haag
Datum Wedstrijd
11/02 Go Ahead Eagles - ADO Den Haag
19/02 ADO Den Haag - Feyenoord
24/02 ADO Den Haag - FC Twente
05/03 FC Utrecht - ADO Den Haag
11/03 ADO Den Haag - NEC
19/03 AZ - ADO Den Haag
02/04 ADO Den Haag - Roda JC Kerkrade
05/04 Willem II - ADO Den Haag
08/04 ADO Den Haag - FC Groningen
15/04 ADO Den Haag - PSV
23/04 Sparta Rotterdam - ADO Den Haag
07/05 Heracles Almelo - ADO Den Haag
14/05 ADO Den Haag - Excelsior
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.