De cijfers van Berghuis: slechts een handjevol doet het beter

Gekeken naar de cijfers van Steven Berghuis in de Eredivisie is het niet gek dat Ajax hem naar Amsterdam haalt. De pikante overstap werd vrijdagmiddag aangekondigd door Ajax en Feyenoord.

De cijfers van Berghuis: slechts een handjevol doet het beter
© Pro Shots

Berghuis staat in een select lijstje met spelers die in dienst van één club deze eeuw rechtstreeks betrokken waren bij meer dan honderd doelpunten in de Eredivisie. Slechts zes spelers deden het sinds 1 januari 2000 beter dan Berghuis.

In totaal was Berghuis namens zijn vorige werkgever Feyenoord rechtstreeks betrokken bij 118 Eredivisie-goals, rekende Opta uit. Alleen Blaise Nkufo, Dirk Kuijt, Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suárez, Luuk de Jong en Mateja Kezman haalden betere cijfers sinds het begin van het jaar 2000.

Overigens krijgt Berghuis dit seizoen zeer waarschijnlijk een extra teamgenoot in de Club van 100. Aanvoerder Dusan Tadic, die onlangs zijn contract bij de club verlengde na het afzeggen van AC Milan, staat momenteel op 97 goals en assists voor Ajax in de Eredivisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In deze speciale VI Live volgen we alles rondom de overstap van Berghuis naar Ajax.

Bekijk hier al onze video's