De Champions League-reddingsboei die mogelijk te laat komt voor Zidane

Reacties

Net als twee weken geleden verkeert Zinedine Zidane in zwaar weer. Toen was het nog vanwege de sneeuwstorm die Madrid teisterde, nu is het vanwege de slechte resultaten. Is het net als in mei 2018 weer tijd voor verandering bij Real Madrid?

De Champions League-reddingsboei die mogelijk te laat komt voor Zidane
© Pro Shots
Alavés
Alavés
1 - 4
Real Madrid
Real Madrid

Het is inmiddels weer ruim twee jaar geleden dat Zidane compleet onverwachts vertrok bij Real. De Fransman kende als debuterende coach op het hoogste niveau ongekende successen met De Koninklijke, vooral in de Champions League leek hij een monopolie te hebben op de eindzege. Toch kondigde Zidane op een speciaal georganiseerde persconferentie aan dat hij ging vertrekken bij Real.

'Dit is het juiste moment voor iedereen. Het lijkt misschien gek, maar dit is het beste. Voor de spelers, de club en voor mij. Dit team moet blijven winnen. Er is verandering nodig na drie jaar, een nieuwe stem en een nieuwe manier van werken', verklaarde Zidane zijn vertrek. Wat er daarna gebeurde is bekend: onder Julen Lopetegui en Santiago Solari kwakkelde Real Madrid en dus werd Zidane teruggehaald uit zijn sabbatical.

Het seizoen na zijn terugkeer won Zidane met Real de titel in Spanje, dit seizoen zal het niet zomaar opnieuw lukken. De achterstand op nummer één Atlético Madrid is zeven punten en de stadgenoot speelde een wedstrijd minder. Als dat resterende duel gewonnen wordt, hebben we het over een gat van tien punten, op de helft van de competitie.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Op dit moment heeft Real drie wedstrijden op rij niet gewonnen én liep het in de eerste achttien duels van de Primera División tegen net zoveel nederlagen (drie) op als in het seizoen 2019/20, waarin Real kampioen werd. In een moeizame periode dient een bekernederlaag zoals Real die deze week leed als extra brandstof voor de Spaanse pers.

Zelfs Mr. Teflon, die alle kritiek richting de spelers probeert af te houden en het van zich af laat glijden, vertoont de laatste weken meer irritatie. Zo kwam hij met wat cynische opmerkingen richting de pers, toen hem gevraagd werd waarom spelers als Achraf Hakimi, Sergio Reguilón en Luka Jovic wel weten te presteren buiten de Spaanse hoofdstad. Of toen hem na de bekernederlaag tegen derdeklasser CD Alcoyano werd verteld dat hij nog nooit als speler of als trainer de Spaanse beker had gewonnen. 'Bedankt dat je me dit vertelt, dat wist ik niet…'

Het is hoog tijd dat de Champions League terugkeert. Toch het stokpaardje van Zidane, de uitschakeling tegen Manchester City in de achtste finale vorig jaar was een unicum voor de coach. Eind februari speelt Real Madrid tegen Atalanta Bergamo, daarvoor heeft Real met tegenstanders als Alavés, Levante, Huesca, Valencia, Getafe en Real Valladolid niet het meest zware programma van de Spaanse topclubs.

Met Real in deze wisselvallige vorm weet je het echter nooit. In de clubhistorie werd slechts vijfmaal verloren van Alavés, de laatste keer was dit seizoen in speelronde 11, toen Alavés verrassend zegevierde in Madrid. Bij de kans op eerherstel is Zidane er zaterdagavond niet bij. De coach is positief getest op corona en zit in thuisquarantaine.

In zijn huiskamer zal Zidane zich ongetwijfeld verheugen op de Champions League, het toernooi dat voor de geplaagde coach als een noodboei kan fungeren. Maar komt het tweeluik met Atalanta Bergamo niet te laat? Volgens Spaanse bronnen is clubvoorzitter Florentino Pérez in ieder geval zijn schaduwlijstje al aan het maken.

De twintigste speelronde in La Liga:


Vr 22 jan. 2021

Za 23 jan. 2021

Zo 24 jan. 2021

Ma 25 jan. 2021

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.