De Boer: 'Wilden Ihattaren een hart onder de riem steken'

Reacties

Frank de Boer vindt het ontzettend jammer dat Mohamed Ihattaren zich geblesseerd heeft moeten afmelden. De nieuwe bondscoach ging bij de start van de interlandperiode onder meer in op de situatie van de PSV'er.

De Boer: 'Wilden Ihattaren een hart onder de riem steken'
© Pro Shots

Ihattaren beleeft een beroerde seizoenstart en is bij PSV niet langer zeker van zijn basisplaats. Zondag ontbrak hij vanwege een spierblessure bij de thuiswedstrijd van zijn club tegen Fortuna Sittard (2-0) en meldde hij zich later op de dag af voor Oranje. Het was een nieuwe tegenslag voor Ihattaren, die zijn debuut voor het Nederlands elftal had kunnen maken. Passend in zijn seizoen tot nu toe bleef hij tot zijn teleurstelling op de bank bij de vorige interlandperiode. Vanwege de teleurstellende prestaties van Ihattaren werden er bij de start van De Boer vraagtekens geplaatst bij het selecteren van het achttienjarige toptalent.

De Boer tijdens zijn persconferentie: 'We selecteren spelers soms ook met het oog op de toekomst. Hij heeft een heel grote toekomst voor zich en kan bij het EK al belangrijk zijn. Mo heeft vorig seizoen natuurlijk een fantastisch seizoen gehad en hem wil je dan ook een hart onder de riem steken. Zo van hé, we geloven in je. Hij is een jonge speler en moet nog veel leren. Wat het allemaal inhoudt, met de grote jongens omgaan en meer. Dat kan ik uitleggen, maar als het van jongens als Virgil, Memphis of Gini komt, dan komt het veel beter aan. Het is jammer dat hij is afgehaakt met een blessure.'

De opvolger van Ronald Koeman vertelde wel goed contact te hebben gehad met Ihattaren, die in theorie nog voor de nationale ploeg van Marokko kan kiezen. 'We hebben er alles aan gedaan om hem bij het Nederlands elftal te laten spelen. We hebben vertrouwen in hem en denken dat hij een heel goede speler voor de toekomst van Oranje kan zijn. Ik heb met hem gesproken voorafgaand aan het selecteren en daarna ook toen hij geblesseerd afhaakte. Hij was heel blij toen hij geselecteerd werd en keek er ook echt naar uit', zei De Boer.

Bijlow
Een andere jongeling die in de toekomst van waarde kan zijn voor Oranje is Justin Bijlow. Volgens sommigen is het gek dat de Feyenoord-doelman niet geselecteerd is en AZ-goalie Marco Bizot ondanks een aantal fouten vroeg in het seizoen de voorkeur krijgt in een selectie met verder Jasper Cillessen en Tim Krul als opties voor onder de lat.

'Op dit moment vinden wij het voor Bijlow het beste dat hij zich op Jong Oranje en Feyenoord concentreert. Hij klopt stevig op de deur en we hebben samen met Patrick Lodewijks (keeperstrainer Oranje, red.) overlegd en vinden dit de juiste keuze voor zijn ontwikkeling', luidde de uitleg van De Boer.

De bondscoach zei daarna over Bizot: 'Marco heeft het heel goed gedaan vorig jaar en oké, nu is er een iets mindere periode. Maar hem daar direct op afrekenen is niet fair. Het was niet best tegen Sparta (4-4, red.), dat weet hij zelf ook. Ik ken hem al een tijdje en werkte met hem samen bij Ajax Onder-18. Marco raakt niet zo snel van zijn stuk, hij heeft bewezen dat hij een heel steady keeper is. En bij heel AZ gaat het nog niet zo goed als vorig jaar.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.