De Boer: 'We hadden kansen om wel drie goals te maken'

Ajax-trainer Frank de Boer had na afloop de pest in dat zijn ploeg ondanks het goede spel niets overhield aan de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund, dat in de 87ste minuut de overwinning opeiste door een doelpunt van aanvaller Robert Lewandowski.

'We hebben meer balbezit gehad. Natuurlijk zijn zij gevaarlijk geweest bij verschillende momenten, maar dat waren wij ook. We hadden kansen om wel één, twee of drie goals te maken', liet De Boer na afloop van de 1-0 nederlaag in Dortmund weten.

'Ik heb van tevoren gezegd dat we op onze eigen manier moesten spelen, en dat hebben we gedaan. Het is daarom zuur dat je het drie minuten voor tijd nog weggeeft', baalt De Boer dat zijn ploeg verzuimt een punt mee terug te nemen naar huis.

'Je mag trots zijn op hoe je gespeeld hebt, maar we hebben verzuimd om op voorsprong te komen. Tegen dit soort teams moet je dat niet nalaten, dan krijg je het deksel op je neus.'

Over twee weken speelt Ajax in de eigen Amsterdam Arena tegen Real Madrid, dat dinsdagavond op de valreep met 3-2 van Manchester City won. Foto: VI Images