De Boer verrast met eerste Oranje-opstelling: direct twee debutanten

Reacties

Frank de Boer heeft woensdag zijn eerste opstelling als bondscoach van Oranje bekendgemaakt. De debuterende trainer zorgt tegen Mexico direct voor enkele verrassingen.

De Boer verrast met eerste Oranje-opstelling: direct twee debutanten
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 1
Mexico
Mexico

Van het vaste basiselftal van Oranje ontbreken onder anderen Jasper Cillessen, Daley Blind, Marten de Roon, Frenkie de Jong en Steven Bergwijn. Matthijs de Ligt was er vanwege zijn schouderblessure sowieso al niet bij deze interlandperiode.

Op het middenveld is Teun Koopmeiners de vervanger van Frenkie de Jong. De AZ-middenvelder maakt zo zijn debuut voor het Nederlands elftal. Hetzelfde geldt voor Owen Wijndal, die vanaf de aftrap de kans krijgt. De linksback van AZ krijgt de voorkeur boven Blind en Nathan Aké.

Onder de lat kiest De Boer voor Tim Krul. Voor de 32-jarige doelman wordt het zijn eerste interland sinds 2015. Mogelijk kiest De Boer voor deze wijzigingen met het oog op de twee interlands die Oranje later deze week nog moet spelen in het kader van de Nations League: zondag tegen Bosnië en Herzegovina en woensdag tegen Italië.

Om 20.45 uur wordt er in de Johan Cruijff Arena afgetrapt bij de oefeninterland tussen Oranje en Mexico.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.